E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdana'da bir garip hırsızlık olayı---

Adana'da bir garip hırsızlık olayı

Adana'da bir garip hırsızlık olayı
04 Haziran 2015 - 07:01 borsagundem.com

Adana'da kuyumcuyu soymaya çalışan hırsız dayak yedi ancak kuyumcu uyanık yapayım derken suçlu duruma düştü

Adana’nın Seyhan ilçesindeki bir kuyumcuya gelen çarşaflı 2 kişi, silah göstererek Sadık Acar’ın sahibi olduğu işyerini soymak istedi. Soyguncuların üzerine atlayan Acar, yumrukla saldırganları kaçırdı. Boğuşma sırasında zanlılardan Mazlum Sofi’nin elinde tuttuğu tabanca yere düştü. Paniğe kapılarak kaçan zanlılar Muhammet Sayar, Mazlum Sofi ve Ruhyettin Demir kısa sürede yakalandı.

İşyeri sahibi Acar ifadesinde, “Mazlum Sofi ile aynı mahallede oturuyordum. Görünce tanıdım, boğuşma sırasında da tabancasını düşürdü” diyerek 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabancayı polise teslim etti.

‘Benimki 14’lüydü’

Sorgulada suçlarını itiraf eden zanlılardan Sofi “Elimde 14’lü olarak tabir edilen 9 mm çaplı tabanca vardı. Kuyumcu üzerime atlayınca silah elimden düştü. Ben de eğilip almaya fırsat bulamadım” dedi. Sofi, kuyumcu Sadık Acar’ın teslim ettiği 7.65 mm. çaplı tabancanın kendisine ait olmadığını iddia ederek “Benim silahım 14’lüydü, ben olaya Kırıkkale yapımı silahla gitmedim” dedi. Kuyumcuya tekrar giden polis ekipleri, yaptıkları aramada 9 mm çaplı ruhsatsız bir tabanca ele geçirdi.
Ruhsatsız silah bulundurmaktan işlem yapılan Acar, “Açığım vardı. Ben de ruhsatlı silahın yanında bir tane de ruhsatsız tabanca vardı. Boğuşma sırasında soyguncunun düşürdüğü tabancaya baktım, bende bulunandan iyiydi. Aklıma değiştirmek geldi. Nasıl olsa ikisi de ruhsatsızdı, soyguncuların da doğru söyleyeceğini tahmin edemedim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)