E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı Gül'den Eylül açıklaması---

Adalet Bakanı Gül'den Eylül açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den Eylül açıklaması
02 Temmuz 2018 - 10:55 borsagundem.com

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin, "Olayın cinsel istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır'' dedi

Adalet Bakanı Gül, mazbatasını almak için geldiği Gaziantep Adliyesi önünde gazetecilerin EylülYağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Olayla ilgili yaşadığı üzüntüyü "Bir baba, bir adalet bakanı ve  milletvekili olarak bu menfur olayla ilgili öfkemizi dile getirecek cümle kurmakta zorlanıyoruz" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Olayın faili veya failleriyle ilgili soruşturma süreci en hızlı şekilde sonuçlanacak ve en ağır cezayı alacaktır. Yargı makamları konuyla ilgili  soruşturmayı yapmaktadır. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız. Olayla ilgili  bir tutuklu ve gözaltılar söz konusu. İlgili makamlar ifadeleri ve gerekli  incelemeleri yaptıktan sonra durum tüm yönleriyle açıklanacaktır. Olayın cinsel  istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp  soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır. Şu anda bununla ilgili fiilin olup  olmadığıyla ilgili tam bir şey söylemek erken olur. Adli tıp makamları  incelemelerini devam ettirmektedir. Bu olayla ilgili sosyal medyada cesedin  farklı parçalara ayrıldığı gibi bir takım yanlış, doğru olmayan bilgiler var. Bu  konuda savcılık makamının bilgilendirmesine itibar edilmesi gerekir."

Gül, olayla ilgisi bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını  belirterek, kimsenin bundan şüphe duymamasını istedi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARINA İLİŞKİN YASA TASARISI

Cinsel istismar suçlarına ilişkin yasa tasarının hatırlatılması  üzerine Gül, bu konuda AK Parti olarak cezaları artırdıklarını bildirdi.

Gül, bu konuda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla komisyon kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle suça giden sebepleri engelleyecek, caydıracak neler  olabilir bunları ortaya koyduk. Faillerin mağdur veya yakınlarıyla irtibata  geçebileceği, ortamlarda bulunabileceği gelişmeleri engelleyecek çalışmalardan  tutun da cezaları, infazları artıracak çalışmalara kadar tüm düzenlemeleri  yaptık. Bu husus, Meclisimizin ilk gündem maddelerinden birisi olacak.  Biliyorsunuz tasarıyı meclise sevk etmiştik ama meclisin tatile girmesiyle  yasalaşmamıştı. İlk dönemde bu konu kanunlaşacaktır."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)