E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbu Dabi Varlık Fonu ile Türkiye Varlık Fonu arasında mutabakat---

Abu Dabi Varlık Fonu ile Türkiye Varlık Fonu arasında mutabakat

Abu Dabi Varlık Fonu ile Türkiye Varlık Fonu arasında mutabakat
24 Kasım 2021 - 15:45 borsagundem.com

Abu Dabi Borsası ile Borsa İstanbul arasında iş birliği mutabakatının imzalanacağı aktarıldı. BAE’nin en büyük fonu Abu Dabi Yatırım Otoritesi ile Türkiye Varlık Fonu Teknoloji Girişim Fonu için muhtıra imzalanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan arasında iki ülke arasında farklı alanlarda anlaşmalar imzalanacak.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) iki Türk şirketiyle ayrı anlaşmalar yapacak.

Üst düzey Türk yetkilinin Bloomberg'e verdiği bilgilere göre, Nahyan'ın ziyaretinin ardından bugün, Türkiye'ye doğrudan yatırımları kapsayan bir dizi anlaşma imzalanacak.

Bu kapsamda iki ülke arasında ticaret, enerji ve çevre alanlarında iş birliğini geliştirecek mutabakat muhtıralarının yanı sıra, Türkiye'ye doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar da imzalanacak.

Söz konusu yatırım anlaşmaları Birleşik Arap Emirliklerinin devlet yatırım fonu olan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) ile Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından imza altına alınacak.

ADQ ile Türkiye Varlık Fonu arasında ilk olarak genel iş birliğine yönelik bir mutabakat muhtırası imzalanacak.

ADQ ile Türkiye Varlık Fonu ayrıca Türkiye'deki teknoloji firmalarına yatırım yapmak üzere teknoloji odaklı bir girişim fonunun kurulmasına yönelik bir mutabakat muhtırasını da imzalayacak.

Abu Dabi Liman Şirketi ile imzalanacak bir diğer iş birliği anlaşması da liman ve lojistik yatırımlarına ilişkin olacak.

İKİ BORSA ARASINDA MUTABAKAT

Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası ile Borsa İstanbul tarafından da iki ülke borsaları arasındaki iş birliğine yönelik bir mutabakat muhtırası taraflar arasındaki bir diğer anlaşma olacak.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile de stratejik iş birliği anlaşması imzalayacak. Söz konusu anlaşma Türkiye'de 3 GW'ye kadar olan mevcut ve yeni yenilenebilir projelere yatırımlar da dahil olmak üzere enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarında Türkiye'ye doğrudan yatırım ve iş birliklerini kapsayacak.

ADQ'nun ayrıca Kalyon Holding'le enerji, altyapı ve ulaştırma alanlarında, CCN Group'la da sağlık alanında iş birliği anlaşması imzalayacağı öğrenildi.

Milyarlarca dolarlık yatırımın ilk adımı

 

Borsa İstanbul'da 1.800 aşıldı!

 

Otoritelere kafa tutan borsacılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI24 Kasım 2021 19:36

    ülkem zarar görüyor bir an önce erken seçime gidilmeli.

  • manyak herif24 Kasım 2021 22:16

    sen mesela evinde kendi kendine seçime girebilir ve böylece rahatlarsın.git marangoza güzel bir seçim sandığı yaptır ve oyunu at.Yalnız saat 21.00 dan önce sandığı açma .yoksa başın belaya girer.hahahaaa

  • Türk.24 Kasım 2021 17:16

    Ülkeyi satanlar chpkklilar. Aç yaz Kemal Kılıçdaroğlu özerklik konuşması. Hainler ne diye iftira atıyorsa kendileri kesin yapmış yapacaktır. Tarih yazıyor açın okuyun.

  • İki yorum24 Kasım 2021 16:26

    hangi şirketimizi sattık acaba

  • Borsa24 Kasım 2021 16:07

    Bizim borsaya hangi hisselerde etkisi ne olur?

  • Aktrol24 Kasım 2021 16:04

    Ya ne diye küstük ? ne diye barıştık ? ne diye sıcak paradan mahrum oldu ? sordun mu vatan hainisin.. eee kaçıkçı olayı ne oldu ? konuşuldu mu ? Sedat  mevzuları gundeme geldı mı_?

  • Vatandaş24 Kasım 2021 16:01

    Dolar patladı

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Kasım 2021 15:56

    kemal ve meral ile hdp eş başkalarının morelleri bozulmuştur.

  • Kalemşör24 Kasım 2021 20:32

    hic konusmasan daha iyi olur diyorum. ....gereksiz

  • osman24 Kasım 2021 15:55

    doları bilerek yükseltip adamlara ülkeyi daha ucuza satıyorlar.

  • mustafa24 Kasım 2021 20:39

    hem öyle hemde yandaş ve kendileri paralarına para katıyor.millet bitmiş umurlarında da değil.