E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları AB’nin LNG ithalatı 10 ayın zirvesinde---

AB’nin LNG ithalatı 10 ayın zirvesinde

 AB’nin LNG ithalatı 10 ayın zirvesinde
11 Aralık 2023 - 14:53 borsagundem.com

Avrupa LNG ithalatı 10 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı

Güncel Kpler gemi takip verilerine göre, Avrupa ve Türkiye'ye LNG ithalatı geçen hafta %12'den fazla bir artış göstererek yaklaşık 10 ayın en yüksek seviyesi olan 4 milyar mᶟ'e ulaştı; ancak güçlü arz nedeniyle bu haftaki gemi varışlarında yavaşlama yaşanabilir.

Verilere göre zamanlama, hacimler ve nihai varış noktaları değişebilse de LNG akışları bu hafta 3,1 milyar mᶟ’e gerileyebilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, ancak Kpler verileri, Aralık ayında şu ana kadar arzın aylık %9 artışla 6,1 milyar mᶟ seviyesine yükseldiğini gösterdi; bunun nedeni ise son dönemde yaşanan soğuk havanın ısınma amaçlı gaz talebini artırması olarak gösteriliyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tahminlerine göre, ayın geri kalanında daha ılıman hava koşullarının sürmesi bekleniyor. Ilıman hava, yüksek depolama ve güçlü boru hattı akışlarıyla birlikte LNG ithalatı üzerinde baskı oluşturabilir.

Norveç'ten gelen boru hattı akışları güçlü olmaya devam ediyor ve en son 347 milyon mᶟ/gün seviyesinde görülürken, yer altı depolama tesisleri en son %91 oranında dolulukta kaydedildi.

AB LNG depolama tesisleri ise en son %60 dolulukta görüldü.

Türkiye-Cezayir arasındaki LNG anlaşması 2027'ye kadar uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)