E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Rusya'dan uranyum alımı 2.2 kat arttı---

ABD'nin Rusya'dan uranyum alımı 2.2 kat arttı

ABD'nin Rusya'dan uranyum alımı 2.2 kat arttı
27 Ağustos 2023 - 16:06 borsagundem.com

ABD'nin Rusya'dan uranyum alımı 188 tondan 416 tona yükselerek 2.2 kat arttı.

Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın verilerine atıfta bulunan Rus resmi haber ajansı RIA Novosti, ülkenin dört yıl aradan sonra ilk kez Rusya’dan uranyum cevheri sevkiyatına başladığını bildirdi.

Devlet Duması Enerji Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Valery Seleznev, Rusya’nın doğrudan veya dolaylı olarak tüm dünya uranyum rezervlerinin yüzde 40’ını kontrol ettiğini hatırlatırken, daha önce ABD’nin Rusya’dan uranyum-235 alımlarını keskin bir şekilde artırdığı bildirilmişti.

ABD’nin nükleer yakıt alım hacmi 2,2 kat artarken, özellikle 2023 yılının ilk altı ayında Rusya’dan uranyum ithalatı 188 tondan 416 tona yükseldi.

Partinin hacminin 118 ton, maliyetinin ise 13,5 milyon dolar olduğu belirtilirken, Rusya, Hindistan’a en son uranyum cevheri tedarikini 2019’da gerçekleştirmişti.

Rusya’nın bu dönemde ABD’ye gerçekleştirdiği uranyum ihracatından 696,5 milyon dolar kazandığı belirtilirken, bu rakamın 2002’den bu yana rekora ulaştığı ifade edildi.

AB uranyum tedarikinde tehlike görmüyor

 

Uranyumda 11 yılın zirvesi

 

ABD'den uranyum itirafı

 

Rusya, Arjantin'le uranyum arayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)