E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​ABD'nin bütçe açığı yüzde 24 azaldı---

​ABD'nin bütçe açığı yüzde 24 azaldı

​ABD'nin bütçe açığı yüzde 24 azaldı
12 Ağustos 2014 - 22:44 borsagundem.com

ABD bütçe açığı, ekonomik toparlanmanın hızlanması sayesinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 kapandı

ABD bütçe açığı 2014 mali yılında, daha güçlü hale gelen ekonominin gelirlerin giderlerden 7 kat hızlı artmasını sağlaması ile, geçen yıla göre yüzde 24 azaldı.

ABD Maliye Bakanlığı açıklamasına göre, Ekim'den Temmuz'a kadar olan dönemde ABD bütçesi 460.5 milyar dolar açık verdi. Bütçe geçtğimiz yılın aynı döneminde ise 607.4 milyar dolar açık vermişti. ABD hükümeti geçtiğimiz ay, 94.6 milyar dolar açık vermiş, bu rakam 2013'e göre 3 milyar dolar az olmuştu.

Massachusets'te bulunan IHS Global Insights Inc. ABD finansal ekonomi yöneticisi Paul Edelstein konuya ilişkin " Ekonomi, yükselen kar ve gelirler ile, daha iyi bir performans gösteriyor. İstihdamın artması, gelirleri ve kişisel vergileri artırıyor" yorumlarında bulundu.

ABD ekonomisi Temmuz ayında, 6 ay üst üste 200.000'den fazla istihdam sağlayarak, sürdürülebilir büyüme hızına ulaşma konusunda ilerleme kaydetmişti. Kongre Bütçe Kurumu 7 Ağustos'ta, 2014 toplamındaki bütçe açığı tahminini 500 milyar dolarak olarak açıklamıştı. Başkan Obama'nın ilk göreve geldiği yıl olan 2009'da bu rakam 1.4 trilyon dolar olmuştu.

Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahmin medyanı Temmuz ayı bütçe fazlasının 96 milyar dolar olacağı yönündeydi. Tahminler  81.6 milyar dolar ile 100 milyar dolar aralığında seyrediyordu. Kongre Bütçe Kurumu, Temmuz ayı bütçe fazlasının 96 milyar doları aşacağını tahmin etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)