E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li senatör: Eski SSCB ülkeleri NATO'ya alınmasın---

ABD'li senatör: Eski SSCB ülkeleri NATO'ya alınmasın

ABD'li senatör: Eski SSCB ülkeleri NATO'ya alınmasın
16 Temmuz 2022 - 17:13 borsagundem.com

NATO ile ilgili genişleme tartışmaları sürerken ABD'li senatörden ilginç bir açıklama geldi

ABD'li senatör Rand Paul, eski Sovyetler Birliği ülkelerinin NATO'ya dahil edilmesinin gelecek adına tehlikeli sonuçlar doğuracağını savundu

American Conservative dergisi için bir kaleme aldığı yazısında Paul, Batı ile Rusya arasındaki savaşın nükleer Armageddon savaşına dönüşmese bile yıkıcı olacağını ve sadece Avrupa coğrafyasıyla sınırlı kalmayacağını belirtti.

Senatör Rand Paul, eski SSCB ülkelerinin NATO'ya dahil edilmesine bir an önce son verilmesi yönünde çağrı yaptı.

Bu tablo karşısında, siyasi ve duygusal kazanımlar elde etmek için artık kelime oyunlarını bırakmaları gerektiğini kaydeden Paul, "NATO'nun genişlemesini tartışırken, geri kalan eski SSCB ülkelerinin İttifak'a kabul edilmeyeceği konusunda net olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine bakışını da paylaşan Paul, "Rus işgalinden önce 'hayır' diyordum. Fakat Rusya'nın eylemlerine bakınca, onların NATO'ya kabulüne 'karşı' olmayı bırakıp 'nötr' tutuma geçiş yaptım" dedi.

Eski SCCB ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya, 2004 yılında alınan beşinci genişleme kararı kapsamında NATO üyesi olmuştu.

Putin açıkladı: ABD'nin Avrupa'da kaç nükleer silahı var?

NATO'dan PKK'ya karşı 'iş birliği' açıklaması

Senatörlerden Biden'a uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ17 Temmuz 2022 16:32

     O ZAMAN BULGARİSTAN, ROMANYA YI DA NATO DAN ÇIKARTIN BAKALIM.

  • E.g.17 Temmuz 2022 04:28

    RUSYA'NIN DA BİR GÜN NATO'YA KATILMASI İÇİN RUSYA'YA DA NATO'YA KATILMA ÇAĞRISINDA BULUNULURSA UKRAYNA SAVAŞI SONA ERER RUSYA DA NATO ÜLKESİ NEDEN OLMASIN ?

  • KSÇ13233317 Temmuz 2022 16:31

    SENİN DEDİĞİN ASLA VE ASLA OLMAZ ÇÜNKÜ ABD VE 5 BM DAİMİ ÜYE DÜNYA KORKUTUP KAOSA SÜREKLEYİP SAVAŞLARI ÇIKARTIP TRİLYONLARCA DOLARLIK SİLAHLARI O ZAMAN KİME SATACAKLAR.SENİ AMMA ÇOK İYİ NİYETLİ BULDUM.

  • Bik16 Temmuz 2022 22:02

    2004 yılında kendi partisi olan Cumhuriyetçi parti iktidardaydı ve küçük Bush döneminde bu ülkeler NATO'ya alındı.

  • ALİ KODUŞ16 Temmuz 2022 20:55

    Yine bir oyun ve dolaplar dönmektedir.o zaman filandiya ve isveç alınarak nato büyük bir risk almasın.bence abd ve rusya anlaştılar tabiki yandaşları ingiltere ve fransa almanya da var dünya yı korkutup silah sanayilerindeki satışlarında rekorlar kırmak.