E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li petrol şirketi terör örgütü SDG ile anlaştı---

ABD'li petrol şirketi terör örgütü SDG ile anlaştı

ABD'li petrol şirketi terör örgütü SDG ile anlaştı
03 Ağustos 2020 - 10:53 borsagundem.com

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ABD'li bir petrol şirketi ana omurgasını terör örgütü PKK/PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile petrol anlaşması imzaladı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ABD'li bir petrol şirketi ana omurgasını terör örgütü PKK/PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile petrol anlaşması imzaladı. Reuters'ta yer alan habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı anlaşmayı ‘yasa dışı' olarak niteledi.

Dışişleri Bakanlığı firmanın kim olduğunu açıklamazken farklı kaynaklar şirketin ABD'nin ünlü firmalarından Delta olduğunu ifade ediyor. SDG'den konu hakkında bir açıklama yapılmazken Reuters'ın ulaştığı ABD yetkilileri de Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması hakkında yorum yapmadı.

POMPEO ANLAŞMAYA DEĞİNDİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo SDG ile ABD arasındaki petrol anlaşmasına perşembe günü katıldığı Dış İlişkiler Komitesi toplantısında değinmişti. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham buradaki toplantıda SDG tarafı ile görüştüğünü petrol anlaşması konusunda bilgilendirildiğini söylemiş ve hükümetin bu anlaşmayı destekleyip desteklemediği konusunu Pompeo'ya sormuştu.

‘BEKLEDİĞİMİZDEN UZUN SÜRDÜ’

Pompeo, “Anlaşmayı destekliyoruz. Beklediğimizden uzun sürdü. Umuyoruz ki şimdi anlaşma uygulamaya konuyor” açıklamasında bulundu. İç savaştan önce Suriye günde 380 bin varil petrol üretiyordu. Savaşın ardından Şam yönetimi Fırat Nehri'nin doğusundaki petrol kaynakları açısından zengin Deyr-El Zor bölgesinde kontrolü kaybetti. Ayrıca batı yaptırımları da enerji sektörünü vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeydoğusundan askeri çekilmeye rağmen petrol olan yerlerde az sayıda Amerikan gücünün kalacağını söylemişti. Pentagon petrol sahalarının gelirinin SDG'ye kalacağını işaret etmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TERÖRİZMİN FİNANSMANI KAPSAMINA GİRER

Dışişleri Bakanlığı ise ABD’li şirket ile yapılan anlaşmaya çok sert tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada anlaşma ‘terörizmin finansmanı’ olarak değerlendirildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahçeli28 Ekim 2020 14:48

    Türkiye olarak köşeye sıkışmış durumdayız her taraftan darbe alıyoruz amerıkayla ılıskılerımızı hep iyi tutuyoruz arkadan hancerı yıyoruz masada kaybedıyoruz arkadaslar ne istediler de vermedik.... 15 temmuzda o kadar şehit verdik fetö elebaşını bile getiremedik isteyemedik.. ama onlara papazı vermıcez dedik bır ıkı diş gösterdiler koşa koşa verdik. 

  • TAMİZ KARTALGÖZ03 Ağustos 2020 23:21

    bence Türkiye nin okey demediği hiç bir proje ölü doğmuştur.abd kendi kendine gelin güvey oluyor.RTE helbette buna karşı  planları vardır.

  • Kerim03 Ağustos 2020 21:48

    Amerika petrolu verdigi silahlara karsilik 100 yol alir da alir borc bitmez..pyd saniyor ki kendine birsey kalacak aldigi silahlarda bir sure sonra ise yaramaz hale gelir..devamli silah muhimmat gerekir..en sonunda yaptiklari kopeklikleri ile basbasa kalirlar petrol bitince ne yapacaklar el elde el basta kalacaklar etrafda bir suru dusmanla dolu olacak sonra Turkiyemize yanasacaklar..lakin bu sefer yuz bulamayacaklar cehennem azabi gibi cokecez..tahtalikoyde onlari agirlayacaz

  • Akıl tutulmasi03 Ağustos 2020 21:08

    Biz orta doğunun eş başkanı degilmiydik yahu  :D 

  • ZEYREK ZEMHERİ03 Ağustos 2020 20:51

    hani k.ırakta da kürt devleti kuruluyor idi.bir atak yaptımmı suriyede ki ler de sıkarlar.

  • TARKUT TARKAN03 Ağustos 2020 20:45

    bence bu sene sonunda kandil dağıtacağız.sıra bu suriye deki pkk lara gelecek.

  • FİNANSŞÖR03 Ağustos 2020 20:43

    bunun tek çözümü var.Türkiye diyecek ki ya beni seceçeksin yada teröristleri yoksa incirliği kapatıyorum.tüm hava sahasını deniz sahası karayolunu kapatıyorum .ayrıca fırat nehrinin suyunu kesin bakalım abd sıkar yoksa bu ülkemiz kesinlik yarısı bölünür.chp başındaki kişi çok tehlikeli ateşle oynuyor ben ona hiç sans vermiyorum.TSK asla asla chp iktidara gelse bile izin vereceğini zannetmiyorum.bunu yapanlarda bedelini ödetirler.

  • Yorum03 Ağustos 2020 16:20

    Türkiye Rusya Çin Suriye vursun sedeg yi abd nin hegemonyası o an biter

  • r03 Ağustos 2020 19:50

    yahu, nedne vursun ?sorunu yokki ruusun çin in iran ın. niye vursun ki? 

  • ZELİHA KARAKAŞLI03 Ağustos 2020 14:41

    bunlar abd nin yeni pislikleri olup, bu petrolu kime satacaklar.sınırlarımızı kapatıp bir de fırat ın sularını keser isek çin ile ittifak yapar isek abd boku yer.

  • Kaçan Grup03 Ağustos 2020 11:57

    turp, bizim dünya liderini telefonda aslansın kaplansın diye uyutuyor

  • Nedim03 Ağustos 2020 14:33

    Yok  yav!  Sen herkesi kendin gibi ahmak mı zan ediyorsun?  

  • BORSACI03 Ağustos 2020 11:37

    idlibda,halka bomba yagdıran  masumları katleden esed kafiri,rus bozuntusu bak çıtınız çıkmıyor türkiye vurunca kuduruyorsunuz.allah hayinleri ve zalimleri kahretsin.

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 11:22

    Nerede bir tarikat nerede bir terörist varsa onu destekleyen abd dir.