E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den kritik karar! Yunanistan'a dev askeri destek---

AB'den kritik karar! Yunanistan'a dev askeri destek

AB'den kritik karar! Yunanistan'a dev askeri destek
04 Mayıs 2023 - 20:00 borsagundem.com

Yunanistan savunma sanayisine, Avrupa Birliği fonlarından mali destek öngörülüyor. Söz konusu desteğin 60 ila 80 milyon euro arasında olacağı belirtildi

Yunanistan'a, Avrupa savunma sanayinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 60 ila 80 milyon euroluk mali destek sağlanacağı ileri sürüldü.

Kaynakları açıklamayan Kathimerini gazetesindeki habere göre, Ukrayna'daki savaşın ardından Avrupa'daki askeri teçhizat ihtiyacının artması nedeniyle bu karar alındı.

KARAR, AB'NİN YUNANİSTAN'A ÜST DÜZEY ZİYARETİ SONRASI ALINDI

Avrupa fonlarının dağılımı çerçevesinde bu mali desteğin Yunanistan savunma sistemleri için kullanılacağı belirtildi. Haberde, AB Komisyonu Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton'ın Yunanistan ziyareti sonrasında atılan ilk adımlarla bu kararın alındığı kaydedildi.

YUNANİSTAN SAVUNMASINA ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLACAK

Bu destek kararının Yunanistan savunma sistemleri ve Lavrio'daki mühimmat üretim fabrikaları için önemli bir kaynak olacağı ifade edildi. Daha önce düzenlediği basın toplantısında Breton, savaşın başlamasıyla azalan mühimmat stoklarını telafi etmek için "mühimmat üretimini destekleme" yasa teklifi hazırladıklarını ve Avrupa'nın savunma sanayisinin gelişimini AB mali kaynaklarıyla doğrudan desteklemek istediklerini belirtmişti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye sıcak mesajlar

 

Yunanistan'da seçim tarihi belli oldu

 

Yunanistan'da örgücü kadın Rus ajanı çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN05 Mayıs 2023 11:57

    Kemal kılıçtaroğlu ve meral akşener de yunanistan pkk ypg bizemi saldıracak diyorlar idi.bunları kimin için kullanacaklar ab ülkeleri ile savaşmak içim mi.Ali babacan da baykar makina ya dokunup kapatacaklarmış.

  • Mucise Reis : )05 Mayıs 2023 11:36

    Ülkemizin bulduğu gazları Bulgaristan-ukrayna sınırına yakın ve aynı hatlara yakın yerlere sondaj vurarak  gaz çıkarttık.  Aynı ülkeler aynı kırıklarda ve hatlarda gaz bulsada, verimli değil, malieti yüksek olu rçıkartırsak diyerek kendilerine yakın ve daha kullanışlı malıyetli yerlere yöneldiler. Savaş sonraası bazı ekıp personeli ülkemize vatandaşlık verilerek, gemilerimizd eçalıştırılıp aynı hatlarda çalışmalar yaptık.... Petrol işine gelince, petrol 2600 metre derinlerde, ama şu var, geçmişte bulunmuş, çıkartma malıyeti ağır gelmiş. dışarıdan almak çok daha ucuz. Haliyle çimento atılarak ilgili kuyular petonla kapanmış. Şimdi 2023 yılı teknılıjısı ile maliyet hesaplamaları ucuzlayarak, aynı hatlardan petrol çıkartıp ucuz mu? pahalı mı? çıkartmaya gayret ediyoruz. ABD kaya gazı maliyeti pahalı iken, şuan çok ucuz ve kullanıyor. o misal. Masalcılara gülün geçin :D

  • baran05 Mayıs 2023 10:12

    Yunanistan  ve Avrupa halt karıştırmaya devam ederken kuyruğu kesik Sansaryan ne diyor Hükümet  iha siha vs. helikopter ulak gemisi yapmak ile Devleti tehlikeye atmışmış!  Sonra ne yapmış Karadenizde zaten gaz maz yokmuş  buluna petrol de siyasi amaçlar iel kullanılıyormuş.  Sonra ne işimiz varmış Kuzey Suriye de ama Suriyeli göçmenlerin de ne işi varmış Türkiye de Sonra pkk itleri ypg neden saldırsın mış Türkiye ye?  Şimdi bu zat Yunan ajanı mı Ermeni ya da Cia ajanı mı?  Siz karar verin ki pkk fetoş af niyetini de yazalım sonra  Amerika İsrail Yunanistan a ağzını açmayan bu zevatın niyetini anlamayan bunun gibi olsun!

  • Mucise Reis : )05 Mayıs 2023 11:40

    :D yazılara bakın, yarım yarım göz ucu bakarak geçtim. Tamamen hayal ürünü. Bu FETO oyunları ile bu millet 500 paşasını görevden almıştır. Bir kaç uydurma hayal gücü ve abuk subuk asılsız, delilsiz yazılar :D ... ne oldu ? milli gemi 5 yıl geç indi denize... Altay tankı hala 350 tane teslim olmalı iken, protatif teslimi oldu anca daha... iha siha ve milli uçaklar yeni yeni çıkıyor geçde olsa... Kıta deniz sahanlığı fikrini anlatan paşa, içeride yatıp çıkıp anca salındı... Yani Bu tipitipler, rüzgar nereden esse tanrı diye tapar. karşısındakilere hep iftira atar :D yok dinsiz, yok alevi, yok ermeni, yok bölücü, yok öyle, yok böyle.... Hepside tek tek kaybolur gider. :D abi dedikleri kişilerde, baş düşmanı olur birbirini ihbar eder... boyle bunlar :D  okumamış cahiller sürü. troll maaşlı tipler işte.. sallayın gitsin. hee hee

  • Mucise Reis : )05 Mayıs 2023 09:14

    yunanistan, Helen impatatorluğunun özlemidir. Tarih Bilemk gereklidir. Atatürk ile ilgili kitaplarda hangisi bilemedim. Bir adada zengin rus kökenliler devlet kurma temeli atıyor. alman krallar birilerini buraya atıyor.Derken yunan temelleri atılıyor. yunanlar mora, rodos, kıbrıs, ermeni ve rum devletlerin haklarını korumak için kuruluyor. ilginç olak elde ettıklerı topraklar. kullanılsada bu sahipsiz ırklar Yunanistan da tek millet gibi toplandırışıyor. Her savaşlarda bedava savaşmadan toprak sahini oluyor. yunan tarihi böyle. savaşıpda toprak aldıkları yok. kullanılıyorlar hep. Şuan adam sorunları, TC-Yunan gerilimleri ve oluşacak masa anlaşması, küçük çatışmalar, gerilimler vb durumda otomatıkman arsa, denız sahazı alıp uluslararası olarak el koyacaklar. Geçmişleri böyle. ermenilerde aynın istiyor, abd, ingiliz, fransa, vb güçlü TC yerine, emir alacak, ortadoğuda mandaları olacak devletçikleri terih ediyor. Afrikada köleleri yöneten burjuva aileler gibi , devletçikleri kullanacak.

  • baran05 Mayıs 2023 10:16

    Senin canın öyle istiyor diye o işler öyle olmaz  Cek cak ötenleri çok gördük.  Hayalleri beş parmak dağlarında Gabar da cehenneme döndü. Milli Güvenlik sorunu olan dönmelere yine zeka özürlü ahmaklar itiber eder.

  • Yavuz Selim Ekici04 Mayıs 2023 21:32

    O parayla ancak 2 tane israil heronu alabilirler,yazık zavallılar yada bizim tankların namlusundan salalım ilk taksit yerine