E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den YPG'ye yeni destek---

ABD'den YPG'ye yeni destek

ABD'den YPG'ye yeni destek
01 Şubat 2020 - 15:21 borsagundem.com

Suriye'nin kuzeydoğusuna haftalardır lojistik ve askeri ekipmanlar gönderen ABD güçleri, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgede bulunan en büyük iki üssünü genişletmeye başladı

Suriye'de petrol sahalarında varlığını sürdüren ABD güçleri, yakın zamanda terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alanlara Irak üzerinden lojistik ve askeri ekipmanlar sevk etmişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD ordusu, Deyrizor ve Haseke illerinde bulunan en büyük iki üssünü genişletmek için harekete geçti.

ABD'nin Suriye'deki en büyük üssü Deyrizor Ömer petrol sahasında yer alırken, ikinci en büyük üssü Tel Beyder ise Haseke'nin kuzeybatısında bulunuyor.

Ömer sahasındaki üs genişletme kapsamında çok sayıda iş makinesi, üssün yanındaki alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Tel Beyder'deki çalışmalar kapsamında ise ABD güçleri, ilk olarak üssünün yanındaki araziyi satın aldı.

ABD'nin üs genişletme çalışmaları, YPG/PKK'nın yardımıyla başladı

İnşaat malzemeleri ve araçları taşıyan çok sayıda kamyon, yakın zamanda üsse girerek çalışmalara başladı.

Kaynaklar, ABD'nin üs genişletme çalışmalarına terör örgütü YPG/PKK'nın yardımıyla başladığını belirterek çalışmaların Rusya-ABD gerginliğin tırmanmasıyla eş zamanlı olduğuna dikkati çekti.

ABD askerleri, geçen ay, Haseke ilindeki Rümeylan petrol sahasına ulaşmak isteyen Rus askerlerinin yolunu dört kez kesmiş ve geri dönmelerine sebep olmuştu.

ABD, petrol sahalarında varlık gösteriyor

ABD, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da takviyeler gönderiyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim02 Şubat 2020 08:19

    Kılçdaroğlu namı diğer karabulut ve kankaları da çok sever bu ypg itlerini!  Kimse unutmasın!  Biz de hatırlatacağız!

  • KEMAL YILANKIRKAR01 Şubat 2020 21:16

    iran da bir şey yoktur.rusyası abd si ingiltere si fransa sı içten de chp iyi parti ve hdp si ülkeyi yıkmak için sürekli saltalar yapıyorlar umarım parcalanmayız.

  • Ozan01 Şubat 2020 21:12

    Hani reis bay biçi miçi diyordu ,hani bitirecekti?!tramp birilerini mal varlığı ile korkutunca bizimkiler o 😮 dedi ve mazlum kobani ile resmî olmasa bile barıştılar;) ve NATO toplantısından hemen sonra Libya dosyasını eline verdiler bir diğer NATO işi ise kanal İstanbul !akp seçmeni anlamaz dediklerimi anlayana.

  • kılıç01 Şubat 2020 17:02

    RUSYA KARŞIMIZA HER YERDE DİKLİYORSUN İDLİBDE KIYIM YAPAN SENSİN ABD PETROL SAHALARINI ELE GEÇİRDİ YPG BAHANE EDİP SURİYEDE DEVLET KURACAK DURUMA GELDİ AMA ONLARI GÖREMİYOR İDLİBE BOMBA YAGDIRIYORSUN HADİ BİRDE ABD ASKERLERİNE BOMBA ATTA SENİ GÖRELİM .

  • Önemli Not!..02 Şubat 2020 00:29

    Rusya devleti için "göremiyor" demek siyasi cahilliktir dostum... Devletler için böyle konuşmak her zaman yanlıştır. Devletler görür fakat çıkarları ve istekleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yaparlar veya yapmazlar. Saygılar...

  • MAĞDUR01 Şubat 2020 16:25

    İran değil kardesim hedef biziz malesef !!

  • Ahmet Kara01 Şubat 2020 15:59

    İran a karşı hazırlık yapıyor...Savaş lojistik biryere kadar.Cesaret,şehadet,vatanseverlik ,,,,bunlar bizde ...

  • doğru01 Şubat 2020 19:26

    kılıçlar , tüfekler konuşmuyor artık füzeler konuşuyor,seni iyi gazlamışlar,suriyenin ufak bir noktasına girmek için birsene boyunca amerikadan izin aldın...