E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den YPG açıklaması: Geçici bir durum---

ABD'den YPG açıklaması: Geçici bir durum

ABD'den YPG açıklaması: Geçici bir durum
28 Haziran 2017 - 20:35 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ABD'li mevkidaşı ile görüşmesinin ardından, ABD'den YPG hakkında bir açıklama yapıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ABD Savunma Bakanı James Mattis, yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel’de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saatlik görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis’in Milli Savunma Bakanı Işık’a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular detaylı olarak ele alındı.

"YPG TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK"

Bakan Fikri Işık, ABD’nin Suriye’de PYD / YPG ile ilişkisinden Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti.

Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin ’tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum’ olduğunu teyit etti

KATAR KRİZİ

İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak ise, sorunun Katar’ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak, bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu.

ABD ve Türkiye’nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri bir kez daha vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Future 202329 Haziran 2017 02:21

    Abd Türkiye bu kadarmı saf.Pkk silahlandırılması olmadı,Fetö ile işgal planı olmadı ,Ypg Suriyede iki yüzlü politikanız. vs vs. Sonra müttefik Türkiye,Noto üyesi Türkiye gibi sihirli sözcükler artık para etmiyor......................Cia,Dış işleri ve Pentagondaki bazı züppeler oyun kurduklarını düşünüyorsa onlara tavsiyem bunları millet bir kenara not ediyor.........................Sıkıştığınızda müttefik Türkiye diğer zamanlarda kalleşlik yapmak lanet olsun sizin gibi müttefiklerede ,sözde dostlarada.Artık aklınızı başınıza alın tiyatronuzda sizi izleyecek seyirci kalmadı.

  • alkan ulukan29 Haziran 2017 00:25

    tiyatro

  • M.c29 Haziran 2017 00:20

    Önce mayınlı bölge temizlendi sonra Ülkeye 5 milyon arap sokuldu, şimdide ypg silahlandırılıyor. Çok korkutucu günler bizi bekliyor sanırım

  • kadir ekici28 Haziran 2017 23:14

    biji biji USA

  • ahmet engin 28 Haziran 2017 20:48

    Ulen yalancıların şahları... kalleş Amerika yav ... şak şak