E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den S-400 tehdidinden sonra Suriye resti---

ABD'den S-400 tehdidinden sonra Suriye resti

ABD'den S-400 tehdidinden sonra Suriye resti
04 Nisan 2019 - 02:08 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in Türkiye'yi S-400 konusunda tehdit etmesinin ardından Ankara'yı hedef alan bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan geldi. Pompeo, Türkiye'yi Suriye'de bir operasyona girişmemesi konusunda uyardı

NATO'nun Washington'daki 70. yıl etkinliklerine ABD ile Türkiye arasındaki sorunlar damgasını vurdu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Türkiye'ye karşı S-400 resti çekmesinin hemen ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan da Suriye çıkışı geldi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’de herhangi bir askeri eylemin yıkıcı sonuçları olabileceğine dair Türkiye’ye uyarıda bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki görüşmenin ardından ilk açıklama yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, yaptığı açıklamada, "Bakan Pompeo, bölgedeki tek taraflı Türk askeri harekatının potansiyel olarak yıkıcı sonuçları olacağına dair uyarıda bulunurken, kuzeydoğu Suriye ile ilgili devam eden müzakerelere destek verdiğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Pompeo'nun "S400'lerin alınmasından endişeli" olduklarını söylediği ve Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

ABD'nin başkenti Washington'daki Dışişleri Bakanlığı'nda Çavuşoğlu ve Pompeo arasında gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 40 dakika sürmüştü.

Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ve son gelişmelerin ele alındığı ve ikili ilişkilerin öneminin vurgulandığı kaydedilmişti.

Bakan Çavuşoğlu, NATO'nun 70. yılı dolayısıyla bugün yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Washington'da bulunuyor.

MIKE PENCE'İN S-400 RESTİ

Pompeo'nun açıklaması, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in "Türkiye'nin S-400 alımı NATO'ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı" şeklindeki açıklamasının ardından geldi.

OKTAY'IN PENCE'E YANITI: ABD KARAR VERMELİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in S-400 resti üzerine yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye'nin müttefiki olarak mı kalacağına yoksa iki ülke arasındaki dostluğu riske mi edeceğine karar vermesi gerektiğini bildirmişti. 

Twitter üzerinden Pence'e yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"ABD artık karar vermeli. Türkiye'nin müttefiki olarak mı kalacak, yoksa terör örgütleriyle el ele vermek suretiyle düşmanlarımıza karşı bizi zor durumda bırakıp dostluğumuzu riske mi edecek?"

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi

 

Fuat Oktay: ABD artık karar vermeli

ÇAVUŞOĞLU BOLTON İLE GÖRÜŞECEK 

Çavuşoğlu'nun Washington temasları kapsamında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile de bugün bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa04 Nisan 2019 14:17

    Niyetinizin ne olduğunu biliyoruz,çünkü yalancı ve kaypaksınız.Sizin yanınızda imzanın da bir önemi yok.İran anlaşmasında gördük.

  • Türkoğlutürk 04 Nisan 2019 13:17

    A erkan malı almayın lafını orada çiftlik alan. Gökdelen yaptıran vakfına söyleyin

  • ....04 Nisan 2019 12:17

    nato operasyonlarında, yerde,havada,denızde uyumsuzluk anında Türkiye nin gücünü alamayan ABD kaybetmeye mahkumdur. ABD orta doğuda askeri,deniz,hava,kara güçlerinde Türkiye ve üslerini  kullanmak için, yedek parça, mühimmat, bakım-onarım gibi uçak, tank,araç gereçlerde Türkiyeyi gerektğinde müttefik olarak kullanıyor. Bunu yapamayan ABD kendi kendine orta doğuda güç kaybeder, onun için ki İSRAİLİ o alanda kullanmak istiyor. Suriye ede ypg terör örgütlerle guvenli üsler, merkezler ve yönetimler kurmak istiyor. etkin koeknlerı ayrıştırıyorkı gerektıgınde birbirleri ile de savştıracak. o bakımdan ESADvar,YGP teror güçler var, şii ler,sünniler,kabile gibi arap başlar, bazı açırı dıncı örgütler var, ABD ye dokunan imha edılıp affedılmıyor ÖRNEK DEAŞ. o bakımdan abd kral gibi sahada.. sorun ülkeler menfaatleri ortak deil. f35 bahane. İlerde Türkiye güçlü olmasındiyolar ne olur ne olmaz.

  • fafa04 Nisan 2019 14:23

    Zaten DEAŞ ,Amerika'nın Suriye'ye girmek için oluşturduğu bir örgüttü,nitekim buhar oldu ,görevleri bitti ,şimdi dalga dalga Türkiye'ye giriyorlar.Amerika bir taşta kaç kuş vurdu,bizi de kullandı.Keşke Suriye'yi destekleseydik.Uçağı bile Amerika düşürttü,Fetö'nün bize çok zararı oldu.

  • ALAATTİN CAMGÖZ04 Nisan 2019 12:09

    abd bizim baş düşmanımızdır.ülkemizdeki tüm pislikleri bunlar yapmışlardır.demekki doğru yoldayız.bunlar bize hiç bir şey yapamazlar .bunların işi ancak korkutmak.biz de ruslar ile ortaklığa gideriz.

  • Mehmet04 Nisan 2019 12:01

    Türkiye yi kaybederseniz yahudi lobisi size dünyayı dar eder. bunu bilmiyo muyuz. yapabileceğiniz tek şey lüzumsuz açıklamalarınızla borsayı sallandırmak ekonomiyi sıkıntıya sokmak.

  • mehmet yılmaz04 Nisan 2019 10:47

    BAŞKAN DOĞRU YOLDA DEMEK.

  • Ahmet tecer04 Nisan 2019 10:06

    KISACA AMERİKAN MALI ALMAYIN GIDA OLSUN DİĞER ÜRÜNLER DE DAHİL, ARKALARINDA NEREDEN İTHAL EDİLDİĞİNİ OKUYALIM LÜTFEN. 

  • EEE04 Nisan 2019 12:12

    NE ALACAN ? ALMA ALMA NE ALACAN? yerli fabrikamı kaldı ? abuk subuk konuşuyorunuz. ne alayım kardeşim alınmayanlar listesi yapacanıza, alınacakalr listesi göremedim hiç sosyal medyada? tv lere bak yerlı ne var uretılen ? 15 yıl once yerlı malı haftaız vardı, şimdi domates bile ithal israil fidesi...  ne içiyonuz hergun siz cahil cahil yazıyonuz

  • AD04 Nisan 2019 09:09

    Dünya'nın en büyük terör örgütü ABD dir bu örgüte karşı tüm ülkeler birlik olmalıdır

  • gokhan04 Nisan 2019 08:56

    yahu artık bunlara cvp bıle vermeye gerek yok he he deyıp işinize bakın kendı kendılerıne havlasın dursunlar

  • borsacı04 Nisan 2019 08:32

    bunları bu bölgeye getirenler, destekleyenler utansın. neden hala incirlik açık demezlermi adama?

  • Hikmet04 Nisan 2019 08:27

    Meksika ile uğraşmayın sizde uyarmayalım

  • KILIÇ04 Nisan 2019 07:54

    ABD HAYDUTLUGUNA KARŞI DÜNYA DİK DURMALI BU EŞKİYA DÜNYANIN EN BÜYÜK BAŞ BELASIDIR.

  • 3404 Nisan 2019 05:08

    Sizden bıktım artık borsası anasını aglattiniz artık susun

  • Oflu04 Nisan 2019 04:17

    Siz kimsiniz binlerce kilometreden gelip ,bölgede ahkam kesiyorsunuz

  • Tarık 04 Nisan 2019 02:30

    İnadınaaaa devam bu ülke amerikadan uzaklasmalıdır.