E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya S-400 suçlaması---

ABD'den Rusya'ya S-400 suçlaması

ABD'den Rusya'ya S-400 suçlaması
26 Nisan 2019 - 11:21 borsagundem.com

Rusya’nın S-400’lerin Türkiye’ye teslimatının temmuz ayında yapılacağı açıklamasının ardından, ABD’den ipleri geren bir uyarı ve suçlama açıklaması daha  bu sabah geldi. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 satışını “stratejik bir hile” olarak niteledi.

TASS ajansının aktardığına göre, Pentagon sözcüsü, Moskova’nın Türkiye ile NATO arasında bölünme yaratmak için bu anlaşmayı yaptığını savundu.

 Pahon şöyle konuştu: 

"Gürcistan, Ukrayna ve Suriye’deki Rusya'nın saldırganlığı Türkiye’nin güvenliğini zayıflattı. Rusya’nın agresif önerisi, S-400’ün yardımıyla Türkiye ile Batı arasında bölünme yaratma amaçlı stratejik bir hile.” 

Pahon aöıklamasının devamında ABD’nin hala umutu olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin S-400’de vazgeçeceği, NATO teknolojisine uygun sistemleri kullanarak hava sahasını korumayı ve F-35 programına yatırımını sürdürmeyi tercih edeceğini içtenlikle umuyoruz” dedi.

Pentagon sözcüsü, "Türkiye ile müttefikiz. NATO’da, hem iyi hem de kötü zamanlarda, neredeyse 70 yıldır beraberiz ve bu ilişkiyi sürdürmeye kararlıyız ”dedi.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, Türkiye’yi uyarmış, S-400'ün konuşlandırılması durumunda Ankara'nın F-35 bombardıman uçakları ortak üretim programına katılamayacağını söylemişti. 

Bu arada Rusya, ABD ile gerginliğe neden olan S-400'lerin Türkiye'ye teslimatına Temmuz'da başlayacağını duyurdu. ABD, S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye F-35 gönderimini durdurmuştu.
    
Rus haber ajansı Interfax'a konuşan Rus silah üreticisi Rosoboronexpor'un yöneticisi Aleksandr Miheyev, "her konunun istişare edilerek üzerinde anlaşma sağlandığını" söyledi. 

Rusya'dan iki hafta önce yapılan açıklamada S-400 füze savunma sisteminin bazı parçalarının Türkiye'de üretilebileceği belirtilmişti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, "S-400'ün tüm parçalarının üretiminden bahsetmiyoruz. Bu en ileri silah sistemi. Ancak bazı parçaların üretimi konusunda görüşmeler olabilir" demişti.

ABD,  NATO müttefiki olan Türkiye'nin Rusya'ya ait bir füze sistemini satın almasına karşı çıkıyor, S-400'lerin NATO'nun hava savunma sistemine entegre edilemeyeceği uyarısında bulunuyor. ABD'nin Başkan Yardımcısı Mike Pence daha önce yaptığı açıklamada NATO üyesi bir ülkenin Rusya'dan silah alması karşısında "kayıtsız kalmayacaklarını" dile getirmişti.

Ankara'nın Rusya'dan S-400 satın alma planı, Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının teslimatının durdurulmasıgibi bazı Amerikan yaptırımlarını gündeme getirmişti. ABD ay başında, F-35 uçaklarıyla ilgili tüm eğitim teçhizatının ve diğer malzemelerin Türkiye'ye gönderimini durdurma kararı almıştı. (Turkrus)

Rus şirket S-400'ler için tarih verdi

Ankara'da S-400 ve F-35 toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murathoca28 Nisan 2019 00:46

    neymiş efendim Rusya söyle böyle Rusya Türkiye de ne yaptı demir çelik fabrikası seydişehir Aliminyum fabrikası  ali ağa rafinesi daha bir çok tesis ABD ne yaptı Coco kola Pepsikola   başka ne yaptı hurda gemileri hurda silahları  Türkiye ye kakaladı  ne yaptı bol bol darbe yaptı şimdi ne ABD Türkiye nin dostu yok ya bu nasıl dostluk hadi oradan İsrail in uşağı

  • pazarci26 Nisan 2019 20:47

    Egerki TC abdyle is yaptigi kadar rusyayla is yapsaydi bugun TC cokk daha ileri bir konumda olurdu,TC de bana birtane abd nin yatirim sonucu olusmus fabrika veya is gucu gosterin ,yok ,abd sadece seni baski/kontrol altinda tuyarak urettigini satar ,haaa burgeri,kolasi haric....buna avrupa ulkeride dahil,TC olarak cok calis uret uret uret ,bayramlarda 9 gun tatil yapmasini bilen bir millet ben fakirim demeye hakki yok....herkes ektigini bicer.....

  • hoca26 Nisan 2019 13:00

    SSCB dağıldıktan sonra kurulan Rusya gücünü geri kazanmaya başladı, petrol ve doğalgaz satışı ile. Doğud moğolistan ve kakakistan'ı kontrolü altına aldı. Çeçenistanı yakıp yıkarak kafkaslard müslüman direnci kırdı, gürcistan başkentine tanklarını yürütüp kansız şekilde kontrolü altına aldı. Ukrayna'da biraz pürüz yaşadı ama Kırım'ı ele geçirip Karadenizdeki hakimiyetini güçlendirdi. Suriyedeki iç savaştan yararlanıp, Esad'ı koltukta tutma karşılığı Akdenizde üsler kazandı. Şimdi sıra Abd ile arası bozulan Tayyip'ten yararlanıp Türkiye'de üs kazanma aşamasına geçtiler. Ruslar Orta asya, Ortadoğu, Kafkasya ve Doğu akdenizde iyice güçlendi.

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Nisan 2019 19:14

    abd yönetenler basiretsiz olur ise olacağı bu idi.Türkiye sık sık sık sonunda bu kaçınılmaz idi.abd ülkemizdeki tüm pislikleri ile tüm şehitlerimizin ölümünden sorumludur.paran ile silah vermiyorlar, sürekli santaj santaj santaj.kedi yi fazla sıkıştırdığın zaman ne yapıyor zorda kalınca tırmalıyor.abd yi aptalllar yönetir ise gelecekte israil güvenliği falan kalmayacaktır.Türkiye önce abd yi incirlikten sonra kürecikten kocaktır.daha sonra rusya ile uçak, uzun menzilli füze ve  daha sonra da atom bombası alacaktır.bakın göreceksiniz.beklide üçüncü dünya savaşası bu çoğrafyada çıkacak eğer çıkar ise israil haritadan silineceğini tahmin etmekteyim.abd Türkleri tam olarak tanımamış.ekonominin bitti yerde şidde başlar.

  • Çarlık26 Nisan 2019 12:37

    Rusya nın oyuncağı olduk, uçağını düşürdük diye aramızın iyileşmesi için S400 leri aldık, muhakeme yeteneği azcık olan insan görür bu durumu

  • Muslihun28 Nisan 2019 23:03

    Algı engellilerin anlayamayacağı bir konu.  En azından şöyle bak da çöz. ABD ve batı s-400 ü istemiyor. O halde S-400 mühim...

  • Can26 Nisan 2019 11:56

    Amerika her türlü akıl oyunlarıni sergiliyor sanki. Hileler bitmiyor

  • Kamil26 Nisan 2019 11:51

    Suriye'nin kuzeyinde teröristlere tırlar dolusu silah cephane gönder, iran'dan petrol alımımızı engelle, eskimiş patarotları bize kakalamaya kal, almazsan uçakları vermem de, incirlikte, kürecikte çok güçlü bombalar bulundur..öff say say bitmiyor, her tarafımız abd olmuş ya

  • yiğit26 Nisan 2019 11:28

    ss 40 alımı doğru birde üretimnin türkiyede yapılırsa daha iyi olur savunma elejktroniği mühendisliği geliştirilmeli istikbak göklerdedir abd ab hain ortaklar güçlü türkiye istemezler