E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den ortak devriye açıklaması! ---

ABD'den ortak devriye açıklaması!

ABD'den ortak devriye açıklaması!
08 Eylül 2019 - 19:20 borsagundem.com

DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Myles Caggins, Türk ve ABD askerlerinin ortak devriyesine ilişkin, "Müttefiklerimiz, YPG unsurlarının gönüllü olarak terk ettiği yerlerdeki mevzileri ortadan kaldırılmasına tanıklık etmiştir." iddiasında bulundu.

DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Türkiye ile ABD'nin icra ettiği ortak devriye göreviyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Amerikan ve Türk askerleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik mekanizması içinde ortak devriye görevi icra etmiştir. Müttefiklerimiz, YPG unsurlarının gönüllü olarak terk ettiği yerlerdeki YPG mevzilerinin ve bölgelerinin ortadan kaldırılmasına birinci elden tanıklık etmiştir." ifadelerini kullandı.

PKK/YPG unsurlarının "gönüllü olarak" bazı bölgeleri nasıl ve ne zaman terk ettiğine ilişkin detaya girmeyen Caggins, "Bugünkü devriye görevi, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerine cevap verme amacımıza olan bağlılığımızı göstermektedir." değerlendirmesini yaptı.

Caggins ayrıca, bu süreçte Koalisyon'un ve (PKK/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu) SDG'nin "DEAŞ'ın tamamen ortadan kaldırılmasına odaklanmaya" devam edeceğini kaydetti.

MSB: ABD ile ortak devriyelere önümüzdeki günlerde devam edilecek

 

Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzman09 Eylül 2019 10:42

    ABD aynen Menbiç de yaptığı gibi oyalama peşinde. Bu çok açık ve net.

  • Wers09 Eylül 2019 07:37

    Ortada düşman yok bunşar oyun oynuyor maksat birgün orada pkk devleti kurmak Deaş mı kaldı suriyeliler niye hala burada

  • fatih istanbul08 Eylül 2019 22:21

    AMERİKA  PERDELEME YAPIYOR  ASKERİMİZ SINIRDA  HAZIR  BEKLİYOR BU İŞ  YA OLACAK YA OLACAK  

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU08 Eylül 2019 21:28

    abd ile ipler bu sefer kesin kopacak. artık abd düşünsün.

  • Barzani08 Eylül 2019 21:21

    Kuzey ıraktan sonra kuzey suriyede de kürt devleti kuruluyor. Abd ve bop eşbaşkanı sagolsun

  • Metin08 Eylül 2019 20:54

    İsterse gönülsüz olsunlar amerikalılarla birlikte oralara gömülürler.yakın zamanda türkiye istedigini alacaktır.tabi bunu hdp istezde chp ve gönüllüleri ne der:)))))).....üzülürlerrrr.niye biliyonmu reis yine kazandı derler:))))

  • Vatandaş 09 Eylül 2019 07:35

    Adem kıral. Sizin beyin takımı ile yönetilmek eskide kaldı artık aslanım. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kararlı istikrarlı bir Türkiye var. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi bitti artık. Türkiye sınırlar ötesi hamleler yapıyor. Muhalif olmayı bırakın artık. Yeterki içerde birlik olalım.

  • adem kıral 09 Eylül 2019 01:44

    allah size akıl ve beyin versin seninkiler amerikan israilin adamı ülke kaybediyor sizede zafer diye yutturuyorlar yakında idlipten cikarilirsak inanıyorumki senin gibiler zafer diye yutacaklar

  • ALAATTİN CAMGÖZ08 Eylül 2019 21:28

    ALLAH tan chp iktidarda değil .

  • troller08 Eylül 2019 20:06

    "toroller nerede?ABD müttefiğimiz ypg demiş..." hdp lilere yaptığınızın yuzde 1 ini bekliyoruz : ))) eee  nerdesiniz? ABd savunucular bekliyoruzzz.. nerede tanınan popüler trol isimleri ??bekliyoruzz

  • AhmetK09 Eylül 2019 08:30

    Ulan gerzek, oy verdıgın chpden yada o ittifak kadar ypgye destek veren varmı. Ypg bize saldırırmu hic dşyor genel baskanın kılıcdaroplu, milletvekılerrın hdp cenAzesine gidiyor, ihaları yapmayın diye aglıyor. Sectıgınız eko baskanınız teror destekcısı belediye baskanları için aglayıp destek verıyor. Bu konuda susun en azından utancınızla, ahlaksızlıgında sınırı olmalı

  • fafa08 Eylül 2019 19:58

    Boş iş.Oyalama.Amerika hedefine yavaş yavaş ilerliyor.Türkiye çaresiz,düşman kavi.