E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı---

Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı

Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı
08 Eylül 2019 - 09:09 borsagundem.com

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının Fırat’ın Doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesi başladı. Devriye gerçekleştirecek askeri konvoy Akçakale ilçesinden sınır hattına hareket etti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doğusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek diğer tarafta bekleyen ABD askeri konvoyuyla buluştu.

TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket etti. Devriye faaliyetine helikopterle hava desteği de verilmeye başlandı. Sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği sürdü.

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti.

MSB'DEN AÇIKLAMA 

Milli Savunma Bakanlığından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ilk ortak kara devriyesine başlandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi faaliyetleri kapsamında TSK ve ABD askeri personeli, kara araçları ve İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) yer almasıyla ilk ortak kara devriyesine Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin güneyinde, Suriye tarafında başladı."

DEVRİYE TAMAMLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi birinci safha uygulamaları kapsamında başlattıkları ilk ortak kara devriyesi tamamlandı.

TSK ve ABD konvoyunun Suriye'de güvenli bölgeyi tesise yönelik gerçekleştirdikleri ilk devriye, organizasyon ve harekat olmak üzere iki aşamadan oluştu. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin güneyinde Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek Suriye tarafında bekleyen ABD askeri konvoyuyla buluştu.

Sınırın sıfır noktasında bir araya gelen TSK ve ABD konvoyu komutanları, burada bir süre yapılacak devriye planını görüştü. Askeri konvoy ardından yaklaşık 25 kilometre batıdaki Telabyad tarafına yöneldi. Bu yönde bir süre gözlemlerde bulunan ortak konvoy, ardından güneye doğru daha iç kısımlara hareket etti. Sabah saat 10.00 sularında başlayan devriye, yaklaşık 3 saat sonra sona erdi. 

Bu arada TSK konvoyu Türkiye sınırına yaklaşırken, yerli üretim ATAK helikopterler, bölgede uçuş yaparak Türk birliklerini karşıladı. 

 
İHA ve helikopter desteği de verilen devriye faaliyetleri boyunca sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği devam etti.  

Sabah saatlerinde başlayan devriye faaliyeti yaklaşık 3 saatte tamamlandı.

 

MSB: ABD ile ortak devriyelere önümüzdeki günlerde devam edilecek

 

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU08 Eylül 2019 21:35

    chp olsa bugün iktidarda kesin kurdistan diye bir komsumuz olabilirdi çünkü emaraler onu göstermektedir. fakat ALLAH tan RTE ve BAHÇELİ gibi vatanseverler varda ülke bölünme noktasından döndü.ben öyle tahmin ediyorum ki ekim ayı başında en az 10 000 pkk geberteceğiz ve yılarca abd nin  ve pkk nın öldürdüğü şehitlerimiz kanlarının bir kısmını sileceğiz.

  • ee güle güle09 Eylül 2019 00:35

     gönder evlatlarını, al eline silah git.. tutan mı var seni evinde?  paralı askerlik edem diye yılarca kaçanların cümleleri bunlar. Neyseki cumhuriyetin temelleri çok sağlaım. balyolada, ergenekonlada, fetoşlada yıkılmadı. Yaptığınız onca hataya rağmen dimdik helal süt emmiş vatan sevdalıları sayaesinde tutundu devletimiz.. ama hükümet seçimlerde ağır yara aldı. eee DEvlet baki, hukumetler geçicidir .. hesap vakti herkese gelir.

  • KEZİBAN KARTAL08 Eylül 2019 18:32

    bunlar turist gezi den farkı yoktur.abd , israil,ab nin kirli oyunlarını bozmak için  kesinlikle abd ye dinlemeden buraya girip pkk gereken dersi vermeliyiz yoksa bu kahpe abd büyük işler peşinde ki bir daha oraya giremeyiz.her şeyi göze almalıyız.abd artık bize bir şey yapamaz.abd dönemi bitti.

  • terörsitlerin silahı08 Eylül 2019 14:23

    Terör grupları pkk, ypg, vb. nereden ve HANGİ DEVLETTEN buluyor bedavaya silahı ??? Türkiye kiminle suriye topraklarında ortak devriye atıyor.... Türkiye hangi tehlikE için 80 bin kişilik orduyu suriye sınırına yığıyor ??? BUNLARIN CEVABINI VEREN, TÜM SORULARIN CEVABINI ALIR... ZİHNİNDEN CEVAPLA SADECE. GERÇEKLERİ ÇÖZMÜŞ OLDUN. ARAMIZA HOŞ GELDİN...

  • ...08 Eylül 2019 14:13

    barzani talabani zamanında pkk ile ortak devriye atıyor diye, savaş edecek operasyon edecektik.. abd ortak devriye atıyor pkk ve pkg denordu kurdu 50 bin kişilik ırak ve suriyede ... biz abd ile dost oluyor.. ulen ABD kim ? hdp ye denenlerın yüzde 1 ini abd için diyemeyen siyasilerden ne bekliyorsunuz? benım umudum yok. değişim içim seçimleri artık bekliyorum. onun bunun lafıylada etkilencek halım  yok artık.

  • Pardus08 Eylül 2019 10:44

    Akp abd ile dost olmasına rağmen her seçim öncesi suni gerilim yaratıp oy devsiriyor. Saf halk da buna inanıyor. Yazık benim saf amcalarıma teyzelerime

  • : (((08 Eylül 2019 09:52

     ÖZERK KÜRT VE YPG BÖLGELERİDE, İSRAİL FEDERAL CUMHURİYETİ ADI ALTINDA İLERDE BİRLEŞECEK, ŞİMDİ MEŞRUDİYET KAZANMAYA ÇALIŞIYOR. Türkiye ikna oldumu, herkes ikna olur. mantıkda bu. avrupa devletleri oyunu gördü, yakında burdkai oluşuma asker , araç,gereç,silah, eğitim vb. getirir. ozaman Türkiyede yanındaki doğan yeni devlete selam veriri.. : (((( stratejiler bozuk

  • ?08 Eylül 2019 09:50

    abd ypg ve pkk ya silah verirken, nasılortak müddefik olur ?hdp bile pkk lı diyenler, ABD pkk dostum dedidiği halde nasıl sessiz kalabilir? immaoğlu diyarbakırda diye pkk ya adını karıştıranlar, abd nin ypg ile silahlı eğitim vermesine nasıl sessiz kalabilir? devlet beye de üzerine alınabilir. ya dost dosttur, yada düşman. nasıl müttefiklik bu? ypg desteğini abd veriyor, abd ye incirlik ve küreceikde uçak üssü desteğini biz veriyoruz. abd terörösitleri koruyor, biz terör saldırılarından şehit veriyor.. yaa ben bukadar saçmalık görmedim.  tv de yandaşlara bakıyorsun, şehitler geliyor sorumlusu muhalefet demeye getiriyorlar utanmadam, alıyolar maaşlarını çekiliyorlar evlerine. canı yanan analar ne eylesin şimdi? terörle nasıl mücadele bu ? biraz konuşsan susturuyolar zaten aydınlarıda...

  • Kadir08 Eylül 2019 09:49

    Abd ile kanka mı olduk

  • lale08 Eylül 2019 09:18

    bu devriyeler çok önemli. devriye atılan bölgelere Esed ordusu giremeyecek ve kürtler kendi özerk bölgelerini inşaa edebilecek aynı Kuzey Irakta olduğu gibi.