E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Irak-Suriye sınırına hava saldırısı---

ABD'den Irak-Suriye sınırına hava saldırısı

ABD'den Irak-Suriye sınırına hava saldırısı
28 Haziran 2021 - 04:29 borsagundem.com

ABD, Irak-Suriye sınır bölgesinde İran destekli milislerin kullandığı tesislere hava saldırısı gerçekleştirdi

ABD savaş uçakları, Irak-Suriye sınır bölgesinde belirlenen hedeflere bomba yağdırdı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un açıklamasına göre, saldırı, Irak'taki Amerikan personeline ve tesislerine yönelik insansız hava aracı saldırılarına karşılık olarak düzenlendi.

Saldırıda Suriye'de iki, Irak'ta bir nokta hedef alındı. Hedef alınan yerlerin silah depolama tesisleri olduğu belirtildi.

JOHN KIRBY AÇIKLADI

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Biden'ın talimatıyla gerçekleştirilen hava operasyonunun savunma amaçlı olduğunu söyledi.

Kirby, Suriye'de 2, Irak'ta 1 noktada İran destekli milislerin kullandığı operasyonel tesisler ve silah depolama tesislerinin hedef alındığını ifade etti.

"ABD meşru müdafaa hakkını kullandı"

Hedeflerin İran destekli milisler tarafından Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava saldırılarında kullanıldığı için seçildiğini dile getiren Kirby, "Uluslararası hukuka göre, ABD meşru müdafaa hakkını kullandı." dedi.

Irak'ta bir elektrik santraline katyuşa füzesi atıldı

 

Bağdat Havalimanı'na insansız hava aracıyla saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Haziran 2021 05:17

    Abd 20 bin km den gelip uluslararası meşru müdafaa hakkını kullanıyor da biz kullanınca niye bu AB abd cazırdıyor bizim de suriyede ki tüm ypg/pkk ne varsa ona karşı uluslararası meşru müdafaa hakkımızı kullanalım