E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de senatörün Türkiye sözleri bomba etkisi yarattı!---

ABD'de senatörün Türkiye sözleri bomba etkisi yarattı!

ABD'de senatörün Türkiye sözleri bomba etkisi yarattı!
12 Aralık 2019 - 10:59 borsagundem.com

Türkiye'nin S-400 sistemini almasının ABD'yi zayıf göstereceğini savunan Senatör Menendez, "ABD, Türkiye tarafından rehin alındı ve Senato, Türkleri gücendirmemek için Ermeni tasarısını oylamaktan bile çekiniyor" ifadesini kullandı

Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının eleştirildiği ve Suriye'deki askeri adımlarının "kabul edilemez" olarak nitelendirildiği tasarı, 4'e karşı 18 "evet" oyu ile kabul edildi.

Oylama öncesinde senatörler Bob Menendez, James Risch, Mitt Romney ve yaptırım karşıtı Senatör Rand Paul arasında tartışma yaşanması dikkati çekti.

ERMENİ TASARISINI OYLAMAKTAN BİLE ÇEKİNİYOR

Türkiye'nin birçok uyarıya rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ABD'yi uluslararası arenada zayıf göstereceğini savunan Senatör Menendez, "ABD, Türkiye tarafından rehin alındı ve Senato, Türkleri gücendirmemek için Ermeni tasarısını oylamaktan bile çekiniyor." ifadesini kullandı.

Menendez'in söylemlerine destek veren Senatör Risch de "Türkiye'nin ABD'ye saygısızlık yaptığını" ve bu duruma göz yumulmaması gerektiğini belirtti. Risch, ABD'nin Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi satmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını savundu.

Bu söylemlere karşı çıkan Senatör Paul ise "(Başkan Donald Trump) Yönetimi, Türkiye'ye uygulanacak olası yaptırımlar konusunda bazı sebeplerden dolayı endişe duyuyor. Bu yaptırım, Trump yönetiminin Türkiye ile yapılan görüşmelerde elini zayıflatacağı gibi Türkiye'yi Rusya'ya daha da yaklaştırır." dedi.

Senatörler Rand Paul, Ron Johnson, Ted Cruz ve Tom Udall tarafından "hayır" oyu verilen tasarının, oylanmak üzere yarın Senato Genel Kuruluna götürülmesi bekleniyor.

Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören bir başka yasa tasarısı 29 Ekim'de Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmişti.

Senato Genel Kurulu'nda da kabul edilmesi halinde, Senato ile Temsilciler Meclisi'ndeki yaptırım tasarılarının metinleri tamamen aynı olmadığı için Trump'ın önüne gitmeden önce komisyonda iki tasarının tek bir metin haline getirilmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hus cos13 Aralık 2019 21:45

    buralarda rahatca yorum yapıyoruz. kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz.TÜRKİYE ye saygısızlık yapan senatörlere tweet atıp protosto edelim. yaptıkları kızılderili soykırımını, hıroşimayı nagazakiyi ,afganistanda katlettikleri müslümanları ,ıraklıları ülkelerinden kovdukları 5 milyon suriyeliyi gasbettikleri filistin yopraklarını katlettikleri filistin halkını onlara hatırlatalım. buraya yorum yazmayı bırakın tweetlere başlayın. ben hep tweet atıyorum.

  • hus cos13 Aralık 2019 21:30

    ABDşimdiye kadar  bazı ülkeleri müstemleke gibi yönetti. bir çogunu başına kendi kuklalarını tayin ettiler. ırak, afganistan mısır libya birçok ülkenin devlet başkanları hepside hem abd hemde kendi ülkesinin pasportunu taşıyor. hamid karzai, haydar el ibadi ,sisi hailfe hafter  bunların hepsi abd vatandaşı. önce ülkelerin içini o karıştırıyor kargaşadan terör örgutlerini kuruyor sonrada terör örgütlerini yok etmek bahanesi ile o ülkeleri işgal ediyor. 

  • Democrats13 Aralık 2019 10:42

    Bu demokratlar ki aslında finans dünyasını temsil edenler, şirket ve yapıları ile (CFR, Bilderberg) Türkiye uzantıları (iş adamları ve bazı partiler ile), tam bir Türkiye + İslam düşmanıdır. Dünyada kurmak istedikleri düzenin karşısında dinlerin tümünü görüyorlar. Bireysel yaşam, eşcinsellik pompalanacak. Toplu yaşam kültürü, fedakarlık ve aile hakir görülecek. Adım adım...

  • bir yorum.13 Aralık 2019 05:46

    Görüldüğü gibi abd bizi bedavaya kapatmış şimdi son zamanlarda abd nin adamları bu ülkeden kovulunca Türkiye aleyhine her türlü düzenbazlık yapıyorlar. Daha önce abd ne derse o olurdu.Şimdi olmadığı için kuduruyorlar.

  • Volkan13 Aralık 2019 00:39

    ABD, Roma, Osmanlı, İngiliz vs büyük imparatorlukları örnek alarak masa başında kurulmuş. Bugüne kadar iyi geldi. Finansal, Askeri ve Teknolojik üstünlük demokrasiyi destekliyordu ama diğerleri de uyandı. Türkiye de uyanan tarafta. Yeni bir denge kuruluyor dünyada.

  • Türk.12 Aralık 2019 21:57

    En azından laik sistemden kurtuluruz. Bu sistem Türk milletinin aslını aldı. İslâm şeriatı bizim özümüz olmalı artık.

  • HÜLYA ÇİFTCİ12 Aralık 2019 20:15

    ABD yi hep 70 yaşı ve üzerindeki beyinleri bitik kimselerin yönetime bırakır iseler olacağı bu.bunların çoğu beyin fonksiyonları bitmiş ve alzhaimer , hasta ruhlu yöneticiler bunlardan başka ne beklenir ki.

  • Selahattin Ölmez12 Aralık 2019 20:13

    ne yapacaksınız şeyimizimi keseceksiniz.bizi diğer kabile devletleri ile karıştırdılar galiba.biz osmanlı ve diğer medeniyetleri kuran büyük Türk Devletleri nin torunlarıyız.ABD yi de zamanı geldiğinde haritadan sileceğiz.

  • Kamil12 Aralık 2019 14:52

    Sen oyna yavrum .Sen çok oynadın Vietnam, Laos , Japonya, Afganistan, Irak, Somali, Suriye'de , oynamaya doymuyorsun.Terörle savaş bahanesiyle , girdiğin ülkede , kendi yarattığın teröristlerle ( el kaide,el nusra, Taliban vs) savaşıyorsun, herşeye, heryere limonsun. Yeter ya, teknoloji devisin de bu kadar azmayın. Azanı paklar birşeyler 

  • aslan kral12 Aralık 2019 14:12

    TURKIYE saygısızlık yapmış. bak sen lavuğa..yemin ediyorum bir atom bombası atıp abd yı komple piyasadan kaldırmak gerekir.

  • tv12 Aralık 2019 12:18

    bizde vietnamda ırakta suriyede daha dünyanın birçok ulkesinde abd nin yaptıgı soykırımları kınayalım

  • Mehmet12 Aralık 2019 11:40

    asıl abd nin yaptıkları, yanlış icraatları Türkiye'yi rusyaya yaklaştırdı.. anlı şanlı senatör kör cahil kalmış.. bu adamı Türkiye 'de kabzımal bile yapmayız. 

  • Tuğbey12 Aralık 2019 11:17

    EY geri zekalılar Türkiye ile uğraşmak size çok pahalıya malolacak.