E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılında gösteriler yapıldı---

ABD'de Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılında gösteriler yapıldı

ABD'de Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılında gösteriler yapıldı
26 Şubat 2023 - 09:21 borsagundem.com

ABD'de Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılı dolayısıyla yapılan gösteride savaş karşıtı ve Ukrayna'ya destek talep eden dövizlere yer verildi.

Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılı dolayısıyla ABD’nin başkenti Washington DC’de ve San Francisco’da Ukrayna ile dayanışma gösterileri düzenledi.

Washington’daki Lincoln Anıtı önünde toplanan yüzlerce gösterici, ellerinde Ukrayna bayrakları ve Rusya’yı kınayan pankartlarla savaşı protesto etti.

Gösteriye katılan ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Yöneticisi Samantha Power burada yaptığı konuşmada, ABD olarak Ukrayna’nın yanında durmaya devam edeceklerini belirtti.

Power, “Ukrayna’ya tekrar söylüyorum; kazanıyorsunuz. Sadece topraklarınızı değil en temel hak olan kendi kaderinizi belirleme hakkını kazanıyorsunuz. ABD, sonuna kadar her zaman yanınızda olacaktır.” ifadelerini kullandı.

California eyaletinin San Francisco kentindeki Feribot binası önünde çoğunluğu Ukraynalı ve İranlılardan oluşan onlarca kişi de Ukrayna ile dayanışma gösterisi için bir araya geldi.

Gösteride Ukrayna bayraklarının yanı sıra savaş karşıtı ve Ukrayna'ya destek talep eden dövizlere de yer verildi.

ABD'den Ukrayna'ya tarihi yardım: 31 tank desteği

Ukrayna-Rusya savaşının maliyeti 1,6 trilyon dolar

'3 günde düşer' denilen Kiev tam bir yıldır dayanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adnan Doğan 26 Şubat 2023 15:06

    Rusya Emperyalist saldırgan bir ülke,SSCBnin tarihine ihanet etti sosyakizim düşmanı. Putin ve ekibi var.. Ukraynada zelenski piyon Halkına zarar verenler AB.abd yalakası .iki Halk önce iç düşmanı yenmeli.tek kurtuluş sosyalizim

  • bitsin26 Şubat 2023 12:58

    savaş bitsin artık ya bitsin. yazık