E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage faizleri 5 haftalık düşüşünü sonlandırdı---

ABD'de mortgage faizleri 5 haftalık düşüşünü sonlandırdı

ABD'de mortgage faizleri 5 haftalık düşüşünü sonlandırdı
19 Nisan 2023 - 14:09 borsagundem.com

ABD'de mortgage başvurularında düşüş yaşanırken, faiz oranları 5 hafta süren düşüşünü sonlandırdı.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi, 14 Nisan ile sona eren haftada yüzde 8,8 düşüşle 209,2 puana geriledi.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 10,0 düşüşle 161,6 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 5,8 düşüşle 449,8 puana indi.

Söz konusu haftada 30 yıllık mortgage faizi 13 baz puan artışla yüzde 6,43'e yükseldi ve 5 hafta süren düşüşünü sonlandırdı. 30 yıllık kredi faizinde 4 haftalık ortalamada 5 baz puan düşerken, geçen yılın aynı dönemine göre artış 117 baz puandan 123 baz puana çıktı.

MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Joel Kan, "Geçen hafta mortgage oranlarındaki artış, başvuru faaliyetlerinde geri çekilmeye neden oldu. Daha çok ilk kez konut alımı yapacaklarda, oran değişikliklerine karşı artan hassasiyeti görmeye devam ediyoruz." dedi.

15 yıllık faizinde oran 11 baz puan artışla yüzde 5,89'a yükseldi. 5 yıllık ARM kredi faizinde oran 5 baz puan yukası geldi ve yüzde 5,56 oldu. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) kredi faizinde ise oran 2 puan artarak yüzde 6,28'e çıktı.

Kan, "Satın alınabilirlik sorunları devam ediyor. Ülke genelinde bir çok pazarda sınırlı satış stoğu var, bu nedenle alıcılar ne zaman alacakları konusunda seçici olmaya devam ediyor." diye konuştu.

ABD'de konut başlangıçları beklentileri aştı

 

ABD'li iki büyük banka bilançolarını açıkladı

 

Konut fiyatları yüzde 141,5 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)