E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de istihdamda değişiklik beklenmiyor---

ABD'de istihdamda değişiklik beklenmiyor

ABD'de istihdamda değişiklik beklenmiyor
30 Haziran 2013 - 11:26 borsagundem.com

ABD'de bu Cuma günü açıklanacak raporda işverenlerin geçtiğimiz aya aynı oranla istihdam yarattığının görülmesi bekleniyor

Ekonomistler bu haftanın sonuna doğru açıklanacak olan verilerde ABD'de işverenlerin yükselen güvenle beraber Haziran ayında bir önceki aya oranla hemen hemen aynı oranda istihdam yarattığını görmeyi bekliyor.

Bloomberg anketine katılan 70 ekonomist, 5 Temmuz'da açıklanacak verilerde istihdamın Haziran ayında 165,000 yükseldiğini görme tahmininde bulunurken, Mayıs ayında bu rakam 175,000 olarak gerçekleşmişti. Açıklanacak diğer raporlarda ise imalatın düşük bir ilerleme kaydettiği ve hizmet sektörünün toparlanma sinyali verdiği görülebilir.

Toparlanma içinde olan konut sektörü ve gittikçe yükselen istihdam oranları ABD'de finansman ve güven artışına katkıda bulunurken, vergilerdeki artış ve 85 milyar dolarlık harcama kesintilerine rağmen tüketici harcamalarının devamını sağlıyor. Federal Reserve politika yapıcıları geçtiğimiz ay yaptıkları açıklamalarda işsizliğin düşmeye devam etmesi durumunda varlık alımlarını yıl sonuna doğru azaltabileceklerini belirtmişlerdi.

Detroit'te bulunan Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "Ekonominin göründüğü kadar iyi toparlanması aslında temellerde gerçekleşen sağlamlaşmadan kaynaklanıyor. Şirketler denklemin hem tüketici hem de firma tarafından talebin arttığına şahit oluyorlar" ifadelerini kullandı.
Çalışma Bakanlığı'nın bu hafta açıklayacağı rapor aynı zamanda işsizlik oranının yüzde 7.6'dan yüzde 7.5'e gerilediğini gösterebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)