E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ISM imalat endeksi Aralık'ta düşüşünü sürdürdü---

ABD'de ISM imalat endeksi Aralık'ta düşüşünü sürdürdü

ABD'de ISM imalat endeksi Aralık'ta düşüşünü sürdürdü
04 Ocak 2023 - 20:42 borsagundem.com

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, Aralık'ta bir önceki aya göre 0,6 puan azalışla 48,4'e inerek art arda ikinci ay imalat sektöründe daralma yaşandığını gösterdi

ISM, ABD'de Aralık 2022'ye ait imalat sanayi endeksini açıkladı.

Buna göre, ISM imalat endeksi, geçen yıl Aralık'ta bir önceki aya kıyasla 0,6 puan azalarak 48,4'e düştü. Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyeye gerileyen endeksin, bu dönemde 48,5 değerini alması öngörülüyordu.

Art arda 2 aydır imalat sektöründe daralma yaşandığını gösteren endeks, geçen yıl kasımda da 49 değerinde gerçekleşmişti.

Bu dönemde imalat sanayisinin sadece 2 alt sektörü büyüme kaydederken, 13 sektör daralma gösterdi. Daralma kaydedilen sektörler arasında ahşap ürünleri, işlenmiş metal ürünleri, kimya ürünleri, kağıt ürünleri, plastik ürünleri, elektrikli ekipmanlar, mobilya, deri, gıda, makina ve ulaşım ekipmanları yer aldı.

PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektörde genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

İmalat PMI'da iyileşme emareleri

 

New York Fed imalat endeksi, beklenenden fazla düştü

 

Avrupa imalat sektöründe daralma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)