E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işler tersine mi dönecek---

ABD'de işler tersine mi dönecek

ABD'de işler tersine mi dönecek
01 Ekim 2018 - 08:48 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Williams, ABD ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarının ne kadar artırılması gerektiğine işaret eden 'doğal' faiz seviyesini tahmin etmenin giderek daha zorlaştığını bildirdi.

"Faiz oranlarında kademeli artırımın sürmesinin ekonomiyi en iyi destekleyeci olmasını beklemeye devam ediyorum" diye konuşan Williams, ekonomik görünümün genel olarak güçlü olduğunu vurguladı.

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini ve işsizlik oranının gelecek yıl yüzde 3,5 seviyesinin altına ineceğini tahmin eden Williams, "Normal politika duruşuna yaklaşmayı veriler şekillendirecek" dedi.

Konuşmasında ABD ekonomisi için görünümün parlak olduğunu, ancak 3 önemli risk bulunduğunu da belirten Williams, bu risklerinde gelişmekte olan piyasalardaki stres, ülkenin bütçe ve ticaret politikaları olarak sıraladı.

Williams, "Bu yıl vergi indirimi ve kamu harcamaları büyümeyi yükseltti, ancak bu iki veya üç yılda tersine dönebilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can01 Ekim 2018 12:31

    Ticaret giderek zorlaşıyor. Araba fiyatları kur yüzünden yükseldi ve sonuç olarak satışları giderek azalıyor. Geçen seneki araç satışları ile bu seneki araç satışları arasında 1/3 oranında düşüş olması muhtemel deniyor. Gelişmiş ülkeler en çok araç satışları ve inşaat malzemeleri ve mülk satışlarından çok para kazanıyor. Dolayısıyla bütün bu dünya krizi gelişmekte olan ülkeleri nasıl vurduysa gelişmiş ülkeleri de vuracağı kesin bence. Biz Türkiye olarak birtakım önlemler aldık gibi ama Amerikada alınan önlem pek yok gibi. Bu yıl sonuna doğru herşey bilanço lara yansıyacak zaten.