E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de hükümet hisse senedi alımı tartışıyor---

ABD'de hükümet hisse senedi alımı tartışıyor

ABD'de hükümet hisse senedi alımı tartışıyor
19 Mart 2020 - 10:46 borsagundem.com

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, korona virüs desteği kapsamında ABD hükümetinin hisse senedi pozisyonları alabileceğini söyledi

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow hükümetin korona virüs nedeniyle desteğe ihtiyaç duyan şirketleri kurtarmanın bir parçası olarak hisse senedi pozisyonu almayı değerlendirebileceklerini söyledi. 

Kudlow bunun değerlendirmeye alınan birçok fikirden sadece bir tanesi olduğunu, koronavirüs desteğinin son halinin Kongre'yle yapılacak müzakereler sonrası şekilleneceğini kaydetti. 

Kudlow korona virüsün ekonomiye etkilerinin beklenenden daha kötü olması durumunda gerekeni yapacaklarını, 1.3 trilyon dolar olan destek paketinin daha da artırılabileceğini ifade etti. 

ABD hükümeti 2009'daki finansal krizde otomotiv devi General Motors'u kurtarmak için şirketin yüzde 61 hissesini satın almıştı. 

Headwaters Volatility Yatırım Birimi'nden Matt Ross dünkü bir notunda "hükümet durumu yatıştırmak için Boeing, United gibi bazı firmaların hisse senetlerini satın alabilir. Bu likidite sarmalını durdurmak için risk transferine ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)