E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de günlük ölüm sayısı 2 bini geçti---

ABD'de günlük ölüm sayısı 2 bini geçti

ABD'de günlük ölüm sayısı 2 bini geçti
11 Nisan 2020 - 12:52 borsagundem.com

Amerikan Johns Hopkin Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de son 24 saatte 2 bin 108 kişi korona virüs sonucu hayatını kaybetti. Böylece ABD, korona virüs nedeniyle günde 2 binden fazla kişinin öldüğü ilk ülke oldu

Kovid-19 vakalarının sayısının 500 bini aştığı ABD, yakında İtalya'yı geçerek virüsün en fazla can kaybına yol açtığı ülke olabilir.

Ancak Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nden uzmanlar, salgının ülke çapında yayılma hızının azalmaya başladığı yolunda işaretler olduğunu söylüyor.

Uzmanlardan Doktor Deborah Birx bu konuda iyi işaretler olduğunu söyledi, "Bu durum umut verici olsa da salgın henüz en üst düzeye ulaşmadı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump da, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedeceklerinin sayısının, ilk tahminlerin aksine 100 binin altında kalmasını beklediğini söyledi.

Trump, "Agresif stratejimizin çok sayıda kişinin hayatını kurtardığına dair net işaretler olduğunu görüyoruz" dedi.

19 bine yakın ölü

Amerikan Johns Hopkin Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de şu ana kadar koronavirüs sonucu 18 bin 777 kişi hayatını kaybetti.

ABD'den daha fazla insanın öldüğü tek ülke olan İtalya'da ise bu sayı 18 bin 849.

Uzmanların tahminlerine göre ABD'de ölü sayısı Cuma günü en üst düzeye ulaşacak ve daha sonra yavaş yavaş azalmaya başlayacak.

Bu sayının 1 Mayıs'a kadar günde 970 kişi seviyesine inmesi bekleniyor.

Trump yönetimi daha önce bu tarihte ekonomik faaliyetlerin yeniden başlayabileceğini açıklamıştı.

ABD'de virüs kaynaklı can kaybı 16 bini geçti

ABD ordusu 800 bin eski askeri göreve çağırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayse 12 Nisan 2020 05:55

    BU VİRÜSÜ BİLİNÇLİ ÇIKARTANLAR KENDİ ÜLKELERİNDE YAŞLI VE HASTA İNSANLARI KISA yoldan temizlik operasyonu yapıyor

  • Selim11 Nisan 2020 15:26

    Amerikalılar aşı yi biran once bulsalar iyi olur. Yoksa en fazla zararı Amerika görecek galiba

  • Türkoğlutürk 11 Nisan 2020 15:20

    Nüfus a göre oranla ak daha doğru olur

  • Emrah11 Nisan 2020 14:18

    Amerika ırakta bir günde bu kadar askerini kaybetmemişti.Bir günde binlerce vatandaşını kaybediyor.Dahası milyonlarca vatandaşı işsiz kalmış durumda. Bence ABD başkanı Trump kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimini kaybedecektir.Dünya sağlık örgütü kırmızı alarm geç vermiş ve hatalı olmuş olabilir o ayrı konu fakat ABD başkanının hatasını örtmez.Hepsi hatalıdır. Ayrıca salgına uğrayan ve ticareti zarar gören bütün dünya ülkeleri Çin devletine uğradığı zararlar için dava açmalıdır.Milyonlarca insan işsiz kaldığı için Çin devleti bu zararı karşılamak zorundadır.

  • Yorum11 Nisan 2020 14:07

    Zamanında yeterince test yapmadılar ondan gerçi 350 milyon insan var test kiti yetişmez bunlara

  • âdil olmaz11 Nisan 2020 15:26

    İspanya La Liga dahil bütün ligler kaldığı yerden devam edecek en adil olanı budur özellikle bizim ligde 4 takım yarış içindeyken peşinen hamsisporu şampiyon ilan etmek doğrudan uluslararası arenada UEFA nezdinde ve CAS'ta dava açılmasına neden olur. Yayıncı kuruluşun işine gelmez. Beinsports yayıncı olmaktan çok pişmandır zaten seneyeden itibaren çekilecektir zaten. İnşallah 4 büyük denilen ama hiçbir şeye yaramayan takımlar batar.