E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de bazı eyaletlerde sağlık sistemi çöküyor---

ABD'de bazı eyaletlerde sağlık sistemi çöküyor

ABD'de bazı eyaletlerde sağlık sistemi çöküyor
20 Temmuz 2020 - 05:40 borsagundem.com

Teksas ve Florida başta olmak üzere birçok eyalette hastalar, hastane yatırılmadan önce saatlerce bekletiliyor. Durumu en hafif olan hastalar, koridorlarda yataklara yerleştiriliyor. İlaç yetersizliği had safhada

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakaları hızla artarken başta Teksas ve Florida olmak üzere birçok eyaletteki artış nedeniyle hastanelerin yoğun bakım servisleri vakalara yetişmekte zorlanıyor. Bazı yataklar hastane koridorlarına yerleştirilirken, hemşireler çift mesai ile hastalara yetişmeye çalışıyor.

Günlük yeni vaka sayısının dört gündür 10 binin üzerinde açıklandığı Teksas’ta da hastalar, hastane yatırılmadan önce saatlerce bekletiliyor. Durumu en hafif olan hastalar, koridorlarda yataklara yerleştirilirken ağır hastalar için oda bulunmaya çalışılıyor.

İlaç yetersiz

5 gündür 10 binden fazla vaka artışı bildiren Florida’daki hastanelerde ise ilaç sıkıntısı yaşıyor. Ağır hastaların tedavisinde umut vaat eden Remdesivir adlı ilacın tedariki için Beyaz Saray yetkilileri ile geçen hafta görüşen Florida Hastaneler Birliği, gönderilen 17 bin ampul ilacın yeterli olmadığını bildirdi. Eyalet genelinde 200 hastaneyi temsil eden birlik, daha fazla ilaç gerektiğini açıkladı.

Trump'tan Dr. Fauci yorumu: Biraz telaşlı

 

Teksas ve Arizona'da morglarda yer kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)