E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Dr. Fauci yorumu: Biraz telaşlı---

Trump'tan Dr. Fauci yorumu: Biraz telaşlı

Trump'tan Dr. Fauci yorumu: Biraz telaşlı
20 Temmuz 2020 - 05:15 borsagundem.com

ABD'de korona virüs vaka sayısı 4 milyona yaklaştı. Başkan Trump hâlâ 'Ortadan kaybolacak' diyor. Başkan, salgın ile ilgili ciddi uyarılarını ısrarla sürdüren Dr. Fauci için ise 'Biraz telaşlı' yorumunda bulunuyor

ABD Başkanı Donald Trump vaka sayısının 4 milyona yaklaştığı Amerika’da korona virüsü ile ilgili daha önce dile getirdiği “ortadan kaybolacak” açıklamasını yineleyerek, “Sonunda haklı olacağım. Ortadan kaybolacak ve ben haklı olacağım” ifadesini kullandı.

Trump, Hastalıkları Koruma ve Önleme Merkezleri Direktörü Robert Redfield’ın ''Bahar ve kış ayları kamu sağlığında en zor dönemlerden biri olacak'' açıklamasına da karşı çıktı ve “Bilmiyorum, onun bildiğini de sanmıyorum” dedi.

Trump Uusal Sağlık Enstitüsü’nde Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki isim Anthony Fauci için de “biraz telaşlı” nitelemesinde bulundu.

Trump bu açıklamasını Fox televizyonuna yaptı.

Fauci’yi sevdiğini belirten Trump bununla birlikte Fauci’nin geçmişte hatalar yaptığını belirtti.

Fauci ve Redfield Beyaz Saray Corona Virüsü ile Mücadele Ekibi’nin önemli üyeleri.

Fauci bir süre önce Senato komisyonu ifadesinde salgın konusunda gerekli önlemler alınmadığı takdirde günlük vaka sayısı artışının 100 bini bulabileceğini belirtmişti.

ABD’de bir günde 75 bine yakın vaka 

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri, korona virüsü vaka sayısının Cumartesi günü 74 bin 710 arttığını açıkladı.

Ülkede vaka sayısı 3 milyon 700 bine yaklaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre de ülke genelinde toplam ölü sayısı 140 bini aştı.

Amerika, vaka ve ölüm sayısında dünyada birinci sırada.

Florida haftanın son gününde 12 bin yeni vaka bildirdi. Bu, 5 gündür vaka sayıslarının her gün 10 binden fazla arttığı anlamına geliyor.

Kaliforniya, Florida, Texas’la diğer güney ve batı eyaletleri nerdeyse her gün rekor vaka artışı bildiriyor.

Vaka sayısındaki hızlı artışa rağmen Trump yönetimi ülke genelinde maskenin zorunlu kullanımına yanaşmıyor ve okulların açılmasını istiyor.

Trump, Fox televizyonuna açıklamasında Florida’daki durumun kontrol altına alınacağını belirtti.

Reuters haber ajansı ülkedeki 50 eyaletten 43’ünde vaka artışının geçen 2 haftada devam ettiğini kaydetti.

Haziran ayının sonundan bu yana ABD’de yeni vaka sayılarında artış var. Vakalarda artışın başlamasından yaklaşık 6 hafta sonra ölü sayılarında da artış görülüyor.

ABD’de her hafta virüs nedeniyle 5.000 kişi hayatını kaybediyor. Komşu Kanada’daysa farklı bir tablo var. Kanada’da salgın başladığından bu yana toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 8.000.

ABD, sadece bir haftada 5.600 kişiyi korona virüsü nedeniyle kaybederken İsveç’te toplam ölü sayısı salgının başlamasından bu yana 5.600’e yükseldi. (amerikaninsesi.com)

Teksas ve Arizona'da morglarda yer kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)