E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verisi ne mesajlar veriyor?---

ABD verisi ne mesajlar veriyor?

ABD verisi ne mesajlar veriyor?
03 Haziran 2016 - 16:16 borsagundem.com

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Hisse Senetleri ve Türev Müdürü Şant Manukyan, beklentinin çok altında gelen ABD verisinin getirilerini açıkladı

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Hisse Senetleri ve Türev Müdürü Şant Manukyan, bugün açıklanan ABD istihdam verisinin yavaşlamadan daha fazlasını söylüyor olabileceği için büyük bir revizyon gelmemesi halinde Haziran ve Temmuz aylarında faiz artışı ihtimalinin gündemden düşeceğini vurguladı.

Şant Manukyan Foreks'e yaptığı açıklamada, "Toplamda 160K, Özelde 150K, Imalatta -2K ve İşsizlik oranında 4.9% beklenen NFP'nin sırası ile 38K (ve -59K revizyon var), 25K, -10K ve 4.7% olarak geldi. Grevli veya grevsiz son derece kötü bir veri. İşsizlik oranında düşüş 458K kişinin havuzdan çıkması kaynaklı.Buna paralel olarak Katılım Oranı da 62.8%’den 62.6’ya gerilemiş durumda. Oranın hesaplandığı ankette artış sadece 26K. Uzun vadeli işsizlik ise 9.7% seviyesinde" diye konuştu.

Manukyan sözlmerini şu şekilde sürdürdü:

"İnşaat sektöründe -15K, Goods Producing -36K görünüyor. Verizon grevinin etkili olduğu sektör Information -34K. Ancak grevi geri eklediğinizde bile 1K gibi bir artı rakam çıkıyor. Finans +8K, business +10K, eğlence 11K ve Kamu 12K. Enerjide kayıplar devam ediyor 1700. FED’in “son veri biası” içinde olmadığını daha önce de paylaşmıştım. Ancak bu veri yavaşlamadan daha fazlasını söylüyor olabileceğinden şayet büyük bir revizyon gelmezse Haziran/ Temmuz faiz artışı gündemden düşecektir. Temmuzun gündemde kalabilmesi için önümüzdeki ay büyük bir revizyon ve zıplama görmemiz gerek.

Az sayıda parlak noktadan bir tanesi 0.3% açıklanan Nisan AHE’nin 0.4% olarak revize edilmesi. Mayıs ise beklentiye uygun 0.2% olarak açıklandı. İlk 5 ayda AHE 3.2% yukarıda. Halen enflasyon baskısı yok
ama durum her an değişebilir. Kötü bir gelişme ise çalışma süresi 34.4 olarak açıklandı ki önceki ay 34.5’ti ancak o da 34.4’e revize edilmiş. B/D modeli 224K görünüyor. Bu NFP’a doğrudan eklenen bir rakam değildir.

Fiyatlamalar: verinin gerçekten zayıf olması nedeni ile Euro 1.1230 seviyesini aştı. Beni düşündüren yeni bir zayıf veri trendi başlayacaksa Dünyanın başı belada demektir ve böyle bir ortamda Euro hatalı secim. Ancak şimdilik bu kadar kötümser değilim. 1.1230 üstü bir kapanışta 1.1310 gündeme gelecektir. Altın da doğal olarak sert bir yükseli gösterdi 1242 seviyesi kritik. Her iki varlıkta da orta vadeli görüşümü değiştirmiş değilim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2 ay içinde04 Haziran 2016 11:00

    getirisi yabancıyta olacak malı verecek ucuz dövizini alacak gidecek

  • ismail Midiliç03 Haziran 2016 19:34

    Yorumunz için cok tş ederim sn NASA aynen katılıyom bunlar nesöyledilerse hep tersi oldu

  • ismail Midiliç03 Haziran 2016 18:32

    biliyorlar kerdes öyle yorum yapsalar bizlerde kagır alcacız sonra onlaramı satcagız tabiki onlar alcak sonra bizlere satacakalr

  • nasa03 Haziran 2016 17:46

    bugüne kadar bu aracı kurumlar nediyosa hep tersini yaptım hep kazanan ben oldum. bloomberg denen kanala çıkanların dikkat edin hepsi şidetle dolar aldırıyorlar ben tam tersini yapıyorum. hiçbizr zaman bunlar sizin iyiliğinizi düşünmez cebinizdeki parayı nasıl alırım hesabındadırlar herzaman.

  • KIRIMLI03 Haziran 2016 17:22

    Noldu yaz ayları çok kötü geçecekti kağıt almayın raporunuza.Bir gün önce böyle agresif rapor yapamazsınız dedik.Verinin böyle geleceğini bilmiyorduk diyeceksiniz değilmi ?Biz oturduğumuz yerden bilebiliyoruz ülkenin en büyük ar-ge sine sahip aracı kurumu bilemiyor.Tabii öyledir mutlaka…Niyet iyi değil…