E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD verisi altını nakavt etti!---

ABD verisi altını nakavt etti!

ABD verisi altını nakavt etti!
02 Aralık 2013 - 17:56 borsagundem.com

Gece başlayan PMI verileri beklentilerin üzerinde seyredince altın da haftaya kötü bir başlangıç yaptı


Altyın fiyatlarında yaşanan düşüş bugün hızlanarak devam etti. Uluslararası piyasada altın yüzde 1,86 düşerek 1.228 dolara geriledi. Serbest piyasada ise külçe altın gram fiyatı 80,781 TL oldu.
A1 Capital tarafından yapılan yorumda şu değerlendirmelere yer verildi:
''Gece başlayan pmi verileri beklentilerin üzerinde seyredince Altın da haftaya kötü bir başlangıç yaptı. Global ekonomiye dair iyimser havanın Altın için aşağı baskı demek olduğunu daha önce defalarca görmüştük. Bugün de haftayı 1250 seviyesinde açan Altın, ABD imalat pmi verisi öncesi 1235 seviyesine kadar gerilemişti.
 
56.4’ten 55’e gerilemesi beklenen veri 57.3 açıklanınca Altın bir darbe daha yedi ve 1225 desteğine kadar düştü.
 
Verinin içeriği de manşet rakam kadar iyimser. Yani ABD ekonomisi, en azından imalat sektöründe, çok iyi sinyaller veriyor. ALTIN bandını net bir şekilde kırarak 1180 seviyesine tekrar göz kırpmaya başladı.
 
Bugünküne benzer birkaç veri ile haftayı çok ilginç bir yerde bitirebilir Altın. Çarşamba hizmet sektörü, Cuma ise istihdam verilerinin bu iyileşme trendini teyit etmesi çok sayıda Altın alıcısına havlu attıracaktır.''

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)