E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve Yunanistan Ege’de ortak tatbikat düzenledi---

ABD ve Yunanistan Ege’de ortak tatbikat düzenledi

ABD ve Yunanistan Ege’de ortak tatbikat düzenledi
21 Mayıs 2022 - 15:05 borsagundem.com

Yunanistan ve ABD ordusu, Ege’nin tam ortasında bulunan İzmir açıklarındaki İskiri (Skiros) Adası’da ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Yunanistan ve ABD Deniz Piyade Komandoları, Ege'nin tam ortasında ve İzmir ilinin açıklarında bulunan İskiri (Skiros) adasında “Megas Aleksandros 2022” (Büyük İskender 2022) tatbikatı gerçekleştirdi.

Dört aşamalı olarak gerçekleştirilen tatbikatın senaryosunun, adanın düşman kuvvetlerinin kontrolü altındaki bir bölgesinin geri alınmasını içerdiği belirtildi. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tatbikat fotoğraflarını medya ile paylaştı. İki adacıktan oluşan İskiri Adası’nın, Kardak Kayalıkları’na benzerliği dikkat çekti.

ADAYA YÜZLERCE ASKER ÇIKTI

İlk aşamada, paraşütçüler helikopterle belirlenen alana atladı ve keşif yaptı. İkinci aşamada Su Altı Taarruz Komandoları (SAT) tarafından alan temizlenmesi yapıldı. Üçüncü aşamada ise, Yunan ve Amerikan Deniz Piyade Komandoları, adaya çıkarmanın ana ve belirleyici bölümünü gerçekleştirdi.
Tatbikatın dördüncü ve son bölümünde, Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait İKARİA çıkarma gemisi, mekanize birliklere ait tank ve tekerlekli askeri araçları İskiri adası sahiline indirdi.

 SAVAŞ UÇAKLARI DA KATILDI

Tatbikat boyunca, Nea Anchialos ve Larissa hava üslerinden havalanan Yunan savaş uçakları da tatbikata katılarak senaryonun tamamlanmasına eşlik etti.
(Yaşar Anter-Sözcü)

Umman ile ABD ortak tatbikata başladı

Belarus'ta ordu tatbikata başladı

Mavi Vatan Tatbikatı başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşman kim 21 Mayıs 2022 18:37

    Düşman kim NATO üyesi Türkiye Allah aşkına ABD nereye yaklassa oraları karışıyor bunların bir işgal planı var galiba