E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve Kanada, esrarengiz cisimlerin enkazını aramayı sonlandırdı---

ABD ve Kanada, esrarengiz cisimlerin enkazını aramayı sonlandırdı

ABD ve Kanada, esrarengiz cisimlerin enkazını aramayı sonlandırdı
18 Şubat 2023 - 17:29 borsagundem.com

ABD ve Kanada tanımlanamayan cisimlerin kalıntılarını aramayı durdurduğunu duyurdu.

ABD ve Kanada, düşürülen esrarengiz cisimlerin enkazına dair arama çalışmalarının sonlandırdı.

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı'ndan (NORTHCOM) cuma günü yapılan açıklamada, Alaska üzerinde 10 Şubat'ta ve Michigan eyaletindeki Huron Gölü üzerinde 12 Şubat'ta vurulan cisimlerin kalıntılarına yönelik arama çalışmalarının durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, özellikle hava durumunun ve arazi koşullarının çalışmaları imkansız hale getirdiği ifade edildi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Sahil Güvenlik ekiplerinin Huron Gölü'nde, pilotların da Alaska açıklarında aradığı cisimlerin kalıntılarının bulunamadığı bildirildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi de ABD ordusuna ait F-22 jetinin Yukon bölgesinde 11 Şubat'ta düşürdüğü cismin enkazına ulaşılamadığını ve arama çalışmalarının sonlandırıldığını duyurdu.

Öte yandan NORTHCOM, 4 Şubat'ta Güney Carolina eyaleti açıklarında vurulan ilk cismin kalıntısının perşembe günü çıkarıldığını ve inceleme için FBI'a teslim edildiğini duyurmuştu.

Washington yönetimi, bu cismin Çin'e ait bir casusluk balonu olduğunu ve istihbarat topladığını öne sürmüştü. Pekin ise iddiaları reddederek cismin meteoroloji balonu olduğunu ve ABD hava sahasına sürüklendiğini savunmuştu. 

İlk balonla ilgili iddianın arkasında duran ABD yönetiminin başkanı Joe Biden, sonrasında vurulan üç balonun Çin veya başka bir ülkenin istihbarat faaliyetleriyle bağlantılı olmadığını söylemişti.

Çin'den ABD'ye "casus balonu" krizinin ilişkilere verdiği zararı onarma çağrısı

 

Çin'den ABD'ye 'balon' protestosu

 

ABD Çin 'casus' balonunu düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)