E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen, ABD'nin 'Husi' kararı sonrası açıklama yaptı---

Yemen, ABD'nin 'Husi' kararı sonrası açıklama yaptı

Yemen, ABD'nin 'Husi' kararı sonrası açıklama yaptı
18 Ocak 2024 - 05:58 borsagundem.com

Yemen hükümeti, ABD’nin İran destekli Husileri terör örgütü listesine almasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'ABD'nin bu kararını memnuniyetle karşılıyoruz'' ifadeleri yer aldı

ABD'nin Husileri "yabancı terör örgütleri" listesine alması Yemen hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yemen hükümeti, ABD’nin İran destekli Husileri terör örgütü listesine almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD'nin Husileri 'küresel bir terörist grup' olarak tanımlama yönünde aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

“TERÖRİST MİLİSLER”

ABD'nin kararının Yemen hükümetinin kararıyla uyumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, "ABD'nin bu tanımlaması, Yemen hükümetinin uluslararası topluma, Yemen halkını bu terörist milislerin baskısından ve terörizminden korumak için ciddi adımlar atması yönündeki sürekli çağrısına yanıt olarak geldi" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Husilere, "terör eylemlerine son vermesi, İran'a bağlılıktan vazgeçmesi, Yemen ve bölgenin güvenlik ve istikrarını korumaya yönelik barış girişimlerini kabul etmesi" çağrısı yapıldı.

ABD yönetimi, Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarullah Hareketi'ni, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilerin terör listesine eklenmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'deki gemi ticaretini aksatan saldırılarının Amerikan personelini de tehlikeye attığını ve hem ABD yönetiminin hem de uluslararası kamuoyunun bu saldırılara ortak tepki verdiğini ifade etmişti.

Husiler, ABD ticari gemiyi vurdu

 

Husiler'den ABD ile savaş hazırlığı

 

Husilerden ABD'ye tehdit

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv18 Ocak 2024 09:54

    bu yemen halkı ne izzetli ne onurlu bir halk onca yokluga ragmen dik duruyor helal olsun size siz  mazlum filistin halkı yanında durdugunuz için onurlu bir halksınız bizler kimin terörist kimin insanlık suçu işledigini biliyoruz  

  • OKU-DÜŞÜN18 Ocak 2024 09:25

    Irak da, Suriye de milyonlarca masum insanı, bebeği öldüren ABD, İngiltere ve ona desteğini esirgemeyen AB devletleridir. Sırf ülkemize saldırıyor diye PKK/PYD/SDG adında terör örgütü devleti kurup destekleyen de yine bu haydut, katil, barbar devletlerdi. 

  • borsacı18 Ocak 2024 07:53

    dünyada en azılı terör örgütü kurucusu yöneticisi abd devletinin kendisidir çünkü pkk terör örgütünü kendisi yönetiyor.