E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Çin'den ticaret anlaşması için sıcak mesajlar---

ABD ve Çin'den ticaret anlaşması için sıcak mesajlar

ABD ve Çin'den ticaret anlaşması için sıcak mesajlar
31 Ekim 2019 - 08:47 borsagundem.com

Washington ve Pekin'den Kasım ayı ortasında ticaret anlaşmasının imzalanması konusunda kararlılık açıklandı

ABD ile Çin arasında Kasım ayının ortasında bir ticaret anlaşması imzalanması konusunda umutlar artıyor. Her iki ülkeden de yapılan açıklamalarda görüşmelerin sorunsuz ilerlediği ifade edildi. 

Çin Ticaret Bakanlığı, Pekin ile Washington arasındaki ticaret müzakerelerinin planlandığı gibi devam ettiğini bildirdi.

Tarafların yakın iletişim içinde olduklarnını belirten Çin Ticaret Bakanlığı, ABD Ticaret Temsilcisi Lighthizer ve Hazine Bakanı Mnunchin'ın Cuma günü Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, ABD ile Çin arasında müzekerelirnin önceden belirlenmiş plan çarçevesinde ilerlemeyi sürdüreceğini de vurguladı.

Çin Devlet Konseyi danışmanı Zhu Guangyao, Çin ve ABD'nin diplomatik kanallar yolu ile yakın iletişim içinde olmayı sürdürmeleri halinde Kasım ayında bir ticaret anlaşmasının imzalanabileceği konusumnda hala iyimser olduğunu söyledi.

2018'de Maliye Bakan Yardımcılığı görevinden emekli olana kadar ticaret müzekerelerinde etkin bir isim olan Zhu, "İtki ülkeni de büyük bir başarı kazanabileceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Zhu konuşmasında ayrıca, Pekin'in gelecek yıl daha fazla yabancı şirketi Çin'e çekme planlarını daha da ilerleteceğini de belirtti.

BEYAZ SARAY: BEKLENTİ SÜRÜYOR

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump yönetiminin Şili'de yaplıcak APEC zirvesini iptal etmiş olmasına rağmen, Çin ile ticaret anlaşmasının ilk aşamasını gelecek ay imzalama beklentisini hala devam ettirdiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Şili'nin ev sahipliği yapma planını iptal etmesi sonrası 11-17 Kasım'daki APEC zirvesi için alternatif bir yer henüz planlanmış değil. Ancak bir Çin ile ticaret anlaşmasının birinci
aşaması için müzakereleri aynı takvim doğrultusunda tamamlamayı bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Şili o zirvenin ev sahipliğinden çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)