E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli endeksleri ve Avrupa'da negatif seyir---

ABD vadeli endeksleri ve Avrupa'da negatif seyir

ABD vadeli endeksleri ve Avrupa'da negatif seyir
01 Eylül 2022 - 14:17 borsagundem.com

ABD vadeli endeksleri ve Avrupa borsalarında aşağı yönlü hareket sürüyor

Yeni güne düşüşle başlayan ABD vadeli endeksleri ve Avrupa borsalarında aşağı hareket devam ediyor.

Fed ve diğer büyük merkez bankalarının agresif şekilde para politikalarını sıkılaştırmaya devam edecekleri beklentilerinin küresel ekonomi için endişeler yaratması. Çin'de artan KOVID vakaları sonrası Shenzhen'de tedbirlerin artırılması ve 21 milyon nüfuslu Chengdu kentinde 3 gün süre ile karantina ilan edilmesinin Çin ekonomisinde büyümeyi daha da yavaşlatacağı değerlendirmeleri Avrupa borsalarına ve ABD vadeli endekslerine satış getiriyor.

RBC Capital Markets yaptığı değerlendirmede, "Fed önceliğindeki şahin merkez bankaları, Çin'de büyümenin yavaşlaması ve Avrupa'da stagflasyon şu anda küresel piyasalar genelinde oynaklığı yönlendiriyor" dedi.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,56, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,85 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,94 ekside.

Avrupa'da da FTSE 100 endeksi yüzde 1,49, DAX yüzde 1,51 ve Cac-40 yüzde 1,55 aşağıdalar.

Piyasalarda gözler yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde. Bunun yanı sıra İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliği ve yeni Başbakan olmak için Truss ve Sunak arasındaki yarışın galibi de 5 Eylül'de açıklanacak.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Borsada 19 sektör yükseldi 9 sektör düştü

 

Borsada son 13 yılın en iyi aylık performansı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)