E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye'nin operasyonu gereksiz---

ABD: Türkiye'nin operasyonu gereksiz

ABD: Türkiye'nin operasyonu gereksiz
14 Mart 2019 - 10:46 borsagundem.com

ABD Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunu gereksiz olarak görüyor

ABD'li bir yetkili, Washington ile Ankara'nın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri bir operasyon düzenlemesi hakkında görüşme yürütmediğini ve Ankara'nın güvenlik kaygılarını gidermek için böyle bir operasyona ihtiyaç olmadığını ifade etti.

ABD'li yetkili bu açıklamasıyla Türk basınında yer alan, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'ye yönelik bir operasyon için ABD ve Rusya ile görüştüğü haberlerini yalanlamış oldu.

Anadolu Ajansı'nda önceki gün yer alan habere göre Savunma Bakanlığı sözcüsü Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, "Halen gündemde olan Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlıklar kapsamında; özellikle
ABD ve Rusya Federasyonu ile ikili toplantılar, üst düzey görüşmeler ve koordineler devam etmektedir" demişti.

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, "ABD, Türkiye ile Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik bir Türk operasyonunu görüşmüyor" dedi.

Türkiye, ABD askerlerinin büyük bölümünün Suriye'den çekilmesinin ardından Fırat'ın doğusunda Suriye sınırı boyunca uzanan bir güvenli bölge oluşturmak istiyor.

ABD ordusu Suriye'de İslam Devleti militan örgütüne karşı mücadelede eden ve YPG'nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne destek veriyor. YPG'yi terör örgütü ve PKK'nın uzantısı olarak gören Türkiye ise bir süredir Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon düzenleme tehdidinde bulunuyor.

ABD'li yetkili "Türkiye'nin güvenlik kaygılarını giderecek bir güvenlik mekanizması ya da 'güvenli bölge' oluşturulması konusunda defalarca görüşmelerde bulunduk. Güvenlik mekanizmasının ayrıntıları görüşülüyor ve geliştiriliyor. Ancak ABD açısından mekanizma Türkiye'nin operasyon yapmasını
gerektirmiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...15 Mart 2019 10:33

    abd rusya kımseye sormadı tak tak tak girdi.... biz 20 bin terör örgütü var diyoruz.... ondan izin al bundna izin var onun onayını al bunun onayını al... kı komşumuz suriye ile anlaşma mutabakat var buna rağmen giremiyoruz. lafa geldimi eyy eyy eyy yaa bırakın bu işleri. KKTC ye girerken kımden izin aldın dı ? tak tak tak girildi. sonra kktc dağlarında Türk bayrağpı vardır dosta düşman selam olsun dendi... tam bir gaz alma,mehter çalma işleri bunlar. 

  • YUSUF KALEKAPİSİ14 Mart 2019 22:18

    abd olumsuz diyorsa demek ki doğru yoldayız.abd hiç bir zaman bu ülkenin iyiliğini istemez.ülkemizdeki tüm pisliklerin altında bunlar vardır.

  • Türkoğlutürk 14 Mart 2019 21:49

    Bop u savunanların ülkeye attığı bir kazık daha .

  • rene14 Mart 2019 20:43

    destur almadan giremiyoruz demek ki. eyyyyyy demekle olmuyor.2 ay önce tüm sınıra sevkiyat yapılmıştı.hani neoldu.

  • hasanby14 Mart 2019 21:56

    Asker Suriye sınırında bekliyor, lojistik artıyor

  • Beyzbol sopası14 Mart 2019 19:50

    ABD nin izni olmadan değil Suriye ye girmek, lavaboya bile giremeyiz :) 

  • zalım14 Mart 2019 17:04

    senin yaptıkların çokmu gerekli ...........aklını başına topla amerika....

  • trump14 Mart 2019 12:29

    Operasyon için geç bile kalındı.Amerika Rusya dahil birçok ülke oradaysa sınırı olan Türkiye çoktan oralarda olmalı ve sınırını kontrol altına almalıydı.

  • tam komedi 14 Mart 2019 12:20

    Türkiye 9 senedir muhalifleri destekliyor  ama ordunun operasyon yaptığı yerlerin dışında öso nun hiç toprağı yok ! Geçen gün türkiyenin kontolündeki idlib te rusya nusra ya  operasyon yaptı. Ruslar suriyede zaman kazanmak için   s400 ile türkiyeyi oyalıyor .

  • Tamer14 Mart 2019 11:49

    Türkiye çok geç kaldı o iş çoktan bitti sınırdaki bela kalıcı ve adım adım bize yönelecek

  • Baddal gazi14 Mart 2019 11:31

    Dogru söylüyorlar giriyoruz cıkıyoruz elde var sıfır

  • Dilemma14 Mart 2019 11:14

    Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunup Suriye ordusunun Fırat'ın doğusuna geçmesini engellemeye çalışmak nasıl açıklanır