E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye harekata hazırlanıyor---

ABD: Türkiye harekata hazırlanıyor

ABD: Türkiye harekata hazırlanıyor
19 Kasım 2022 - 00:26 borsagundem.com

ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin askeri harekata hazırlandığını belirterek ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu.


ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, bugün resmi internet sitesi üzerinden ABD vatandaşlarına yönelik bir uyarı yayımladı.

ABD’nin mesajında “ABD Erbil Başkonsolosluğu, önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta potansiyel Türk askeri harekatına ilişkin güvenilir açık kaynaklı raporları izliyor. ABD hükümeti, ABD vatandaşlarına bu alanlardan uzak durmalarını şiddetle tavsiye etmeye devam ediyor” denildi.

"Sınır bölgelerinden kaçının"

Uyarıda, ABD vatandaşlarının dikkat etmesi gereken noktalar olarak ‘Sınır bölgelerinden kaçının’, ‘Beklenmedik bir şekilde büyük toplantıların veya protestoların yakınındaysanız dikkatli olun’, ‘Düşük bir profil tutun’, ‘Güncellemeler için yerel medyayı izleyin’ ifadeleri kullanıldı.

Uyarı mesajının sonunda ise “Dışişleri Bakanlığı’nın Irak için Seyahat Danışmanlığı, terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, iç karışıklık ve Irak Misyonu’nun ABD vatandaşlarına destek sağlama kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle 4. Seviye: Seyahat Etmeyin’de kalıyor” bilgisi paylaşıldı.

Erdoğan'dan Suriye'ye askeri operasyon sinyali

Geçtiğimiz günlerde Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, Irak’a düzenlenen sınır ötesi operasyonun sonrasında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere yöneleceğini belirtmişti. Türkiye’deki PKK ve IŞİD terörünün kabul edilemez olduğunu kaydeden yetkili, Ankara’nın bir şekilde güney sınırındaki tehditleri temizleyeceğini ifade etmişti.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da birkaç ay önce Suriye'ye askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermişti. Erdoğan haziran ayında yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz” demişti.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

 

ABD’den Ankara’daki Rusya görüşmesiyle ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran20 Kasım 2022 10:20

    KÜFÜR EHLİNE CEVAP: Ey sırıtık sersem o kadar aşağılıksınız ki bu millet adına bu ülkede yapılan hiç bir şeyi beğenmez tu kaka edersinzi.  Bu milletin başkanına  sahte hesaplar ile yapılan hakaretleri sinsice destekler alay konusu yaparsın. pkk ya fetoşa operasyon yapılır olmadık bahaneler ileri sürersin!  Lgtb liler luti ier  Lut kavminden beri hiç bu kadar azgın ve şuursuz olmamıştı buna rağmen chp hdp bunları destekler siz görmezden gelirsiniz yine takıyye yaparsınız Yani bunalr ile aynı kaba edip te beni küfürbazlıkla suçlaman Allah indinde büyük ve alçakça karaktersizce iftiradır!  Önemli mi hayır!  Allah belanı verir nasılsa!  Hiç şüphem yok. İki üç aşşağılık fetpşçuya  bu sayfalarda 5. kol faaliyeti yaptırmayacağım!! Bak boğazına kadar pisliğe batmışsın hala bana laf yetiştirmeye çalışmayın!  Tövbe edin şükredin insan olun.

  • Adam gibi adam20 Kasım 2022 00:12

    Küfürbaz baran, dolarcı Ahmet ve saz arkadaşları yorumlarınız güzel ülkemiz için faydalı olsun, sizi takip ettiğimi unutmayın!

  • baran20 Kasım 2022 10:06

    Ağzını topla aşşağılık karakter küfür ehli sensin pkk nın lgtb nin fetoşun yanında olanları taziye tezkiye eden sensin.  Yaran var ki ismimi anmışsın!  Sen kim adamlık kim.  Aşşşağılık sırtık!

  • Ali Taş19 Kasım 2022 23:18

    Ben Türküm ,Türk esir olmaz.Ben Türküm,Türk bayraksız olmaz.Ben Türküm,Türk devletsiz olmaz.Ben Türküm Türk Ezansız olmaz(M.Y)

  • baran20 Kasım 2022 10:30

    Bak sana düşünmeni tavsiye ediyor takıyyeci karakter!  Karaktersizi gördün mü yani diyor ki sen iyi düşünemiyorsun ben her şeyi bilirim ki sakın RTE ye oy verme demek istiyor nik özürlü aşşağılk karakter!  Dibi yanmış it gibi herkese de yalan yanlış laf yetiştirmeye çalışıyor o cahil aklı ile!  Sence bunları niye yapıyor?  Satılmış karakterler böyledir.  Amerika ya Elon MUsk a vs. akla hayale gelmeyen methiyeler düzer bu aşşağılık karakter!  En sonunda şeytan bu soytarıdan gerçek yüzünü gösterir.

  • Cumhuriyet20 Kasım 2022 00:03

    Ali duyguların gerçek ise, yanlış tarafta olduğunu ve bir daha düşünmeni tavsiye ediyorum!

  • Cumhuriyet19 Kasım 2022 23:31

    Ali sana karşı olan namerttir!

  • Vatandaş19 Kasım 2022 21:59

    Takiyeci küfürbaz baran, dolarcı Ahmet ve saz arkadaşları boşuna yırtınıp sağa sola saldırmayı kesin ve yorumlarınızı adam gibi yapın. Seçimler 18 Haziran 2023 te yapılacak ve sizlerde huzura kavuşacaksınız :) 

  • baran20 Kasım 2022 01:41

    Ben her zaman huzurluyum aşşağılık fetoşçu sen de cehenneme hazırla kendini!  Bak o kadar laf söz anlattım hala lafı evirip çevirip takıyyeciliğin alasını yapıp başkalarını suçluyorsun.  Tam bir haysiyet fakirisin.  Dolatyısı ile sıfatlarını sana iyade etmiş olmam küfür değil değerinin karakterinin  tesbit edilmesidir.

  • Ali Taş19 Kasım 2022 20:37

    Atatürk yaşasaydı şimdiki chp den istifa ederdi

  • baran20 Kasım 2022 01:26

    Seni aşağılık soytarı şidi de Cumhuriyet kelimesinin arkasına mı gizlendin?  Tam bir şerefsizlik abidesi değil mi?  Cumhuriyet kim sen kim be aşşağılık kriptocu sırıtık?

  • Cumhuriyet19 Kasım 2022 23:30

    Ferit bey benden nefret ettiğini çok belli etmişsin.

  • Ferit19 Kasım 2022 23:11

    Pkk oylarına tenezzül etmezdi Teröriste terörist derdi.Mesela ingilterede temiz para aramazdı Devşirme oylarla iktidar olmayı istemezdi Mahkemeye hakime hakaret etmezdi

  • Cumhuriyet19 Kasım 2022 22:24

    ATA mız yaşasaydı bütün dünya devletlerinin saygı duyduğu bir ülke olurduk Ali. Partizanlık, ayırımcılık olmazdı, köylü milletin efendisi olur olur ve halkımız ekmek kuyruklarında beklemezdi. Ve bir Türk dünyaya bedel olurdu Ali.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA19 Kasım 2022 16:50

    TÖRER İLE MÜCADELEDE BAŞARILI OLABİLMEMİZ İÇİN MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALIDIR.YOKSA HİÇ BİR ZAMAN BAŞARILI OLUNAMAZ.MİLLETVEKİLLERİNİN DONULMAZLIKLARI KRALLARDA PADİŞAHLARDA DAHİ YOKTUR.MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ ZAMAN ZAMAN BU TERÖRİSTLER HAKKINDA SAVUNMA YAPIYOR HATTA BUNLAR İLE YÜZYÜZE GÖRÜŞMEK İÇİN SURİYE VE K.IRAK GİDİYORLAR BUNLAR SUÇ OLMAZ İSE BU TERÖR ASLA ASLA ÇÖZÜLMEZ.

  • ALİ KODUŞ19 Kasım 2022 16:36

    CUMHUR İTTİFAKININ BU SEÇİMLERİ KAZANMASINDA EN BÜYÜK ETKEN BU HAREKAT OLACAKTIR.BEN KESİNLİKLE BEKLİYORUM.RUSYA VE ABD Yİ TÜRKİYE DİNLEMEZ.YOKSA 7 MASANIN BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİ BİZLERİ KARINLIĞA GÖTÜREBİLİR.

  • Ali Taş19 Kasım 2022 14:15

    Vay be ne vatanseverlerimiz var ellerinden gelse Abd de asker olacaklar yazıklar olsun Yıllarca pkk ile mücadele ediyoruz diye onca vatan evladını şehit verdik Şimdi pkk rezil oldu ama bizim çeşniler üzülmeye başladı Naapsınlar be ellerinde darbe yaptıracak orduda kalmadı Tek çareleri artık LGBT özgürlük demokarasi vs.Bide ingilterden gelecek tertemiz para var vay vay vay Bunlar ATATÜRKÜMÜZÜ de unuttular konuşamıyorlar çünki utanıyorlar

  • baran20 Kasım 2022 01:43

    Bak yine takıyye yapıyor mal!  Neredeymiş 18 üstü!   Bak yine lafı evirip çeviriyor!  Yahu sen ne aşşağılık mahluksun böyle!  

  • baran20 Kasım 2022 01:30

    Bak artık cevap vermesin diye saçma sapan nikler alıp bana cevap atıyor!  Ne küfrü bay yalancı bunlar senin sıfatların tamamı da sana uyuyor!  Göz göre göre takıyye yapıp başkalarına bu sıfatı giydirmeye çalışan aşşşağılık bir itsin işte bu kadar basit. Bak nik kullanamaz hale geldin aşşağılık sırıtık seni.  Şeref haysiyet bu ülkenin fedekar sahipleri içindir her şeyi kötülemekle görevli itler aşağılanmayı hak eder.  Küfür tam da senin sıfatın bak niksiz kaldın. Yakında başka şeylerini de kaybedeceksin.

  • Cevap Borsa gündemin küfürbazına19 Kasım 2022 22:13

    Küfürbaz baran efendi yazdığın saçmalıkları tekrar oku, olurda yazdıklarını anlayabilirsen açıkla lütfen. Senin yüzünden borsa gündem girişte "18 yaş üzeri" ikaz yazısı yazacak yahu. Küfürlü yorumların ve sana ait olan kem sözlerin nedeniyle sana koskocaman bir YUUUUUH! Yorum yazmadan önce adam olmayı öğren baran efendi!

  • baran19 Kasım 2022 20:00

    Takiyyeci senin aşağılık sırıtık müflis tüccar eski defterleri karıştırır halt edermiş!  Hala bilmem nerelerden çıkarım yapma öküz.  Ortada olan belli 6 lı masa pkk adını ağzını almıyor tek laf etmiyor ki pkk ya can suyu vermeye çalıştıkları belli Amerikanın yardakçıları  olduğu belli daha ne ötüyorsun takiyyeci fetoşçu!  Sen ne aşağılık bir sürüngensin hala üç krş etmeyen aklınla güya takıyye yapacak!  Vay öküz vay! 

  • sizi gidi takiyeci dolarcılar19 Kasım 2022 18:25

    Muhalefete yeniden çamur atmaya başladığınıza göre HDP dolarcı yandaşlara inanmadı galiba :) Canınızı çok sıkmayın derim, adalet bakanı bakarsınız İmralı yada bir tur düzenler :) Atatürk e sığınmaya çalışmanız ise inanılmaz derecede komik gerçekten :) 

  • AHMET ÖZBİLEN19 Kasım 2022 16:35

    Sen ne diyon kardeşim.ATATÜRK ün partisi denilen CHP deki milletvekillerinden bazıları bunları savunuyor sonra bunların uzantıları dedikleri HDP ile chp ortaklık yapıyor birde milliyetci denilen parti iyi parti de bunlar ile ortaklık yapıyor umarım memlekete gelecekte bir şey olmaz.

  • Vatandaş19 Kasım 2022 14:03

    18 Haziran 2023 ten sonra kim ne istiyorsa yapsın, ister Suriye ye, ister Yunanistan a harekat düzenlesin, ama önce sandık ve bakalım halk ne düşünüyor?

  • baran19 Kasım 2022 12:25

    Benim yorumu mu bekleyen talihsiz bedeviler bak iyi okuyun o arkasına sığındığınız Amerika sizleri çısçıplak bırakacak kendi derdine bile yanamayacak.  Ki şimdiden alameti farikaları ortaya çıktı FTX diye kurulan sanal dolandırma şirketleri birer birer batıyor.  Türk Ordusu harekat yapar ses bu soytarılardan çıkar!  Mesela Amerika ile hiç savaşılır mı? falan demeye başlarlar.  Tabi sonrasında binbir çeşit bahane!  Bay şeref yoksunları Amerika kendi beslemelerine milyarlarca dolar yatırdı pkk ypg pyd fetoş daeş  Türkiye ye harekat yapması için verecekmiş bu salak ibrikçibaşına göre!  İşte tam ahmak ve münafık yorumu!   Amerikan köpeği görmek istiyorsan  Pensilvanya pvng. ne bak bir de aynaya!  bir de Kusey Suriye de zavallı halka zulmeden pkk pyd daeş her ne ....sa onlara!  Hadi şimdi o hastalıklı kafanda ne kurarsan kur ki bu belli ille de RTE ye bağlayııp  münafıklığını belli edeceksin.  

  • www19 Kasım 2022 10:49

    Haberin aslı yok . Suriye'nin kuzey doğusunda Abd bayrakları varken nereye ;)  ;) 

  • XY19 Kasım 2022 01:33

    Baran’ın yorumunu bekliyorum!

  • Vatandaş19 Kasım 2022 22:41

    Sn. XY, baran rumuzlu küfürbazın yorumunu beklemekle sana verdiği sıfatları hak ettin gerçekten.

  • baran19 Kasım 2022 14:18

    Aldın mı yorumu ibrikçibaşı ve soytarısı kripto jetoncubaşısı!  

  • Mucise Reis ;)19 Kasım 2022 09:24

    10 milyon suriyeli sürügün eden suriye başkanı Esad kardeşimiz :D.... rabia yaptırdan Mısır artık dostumuz...  israilli Filistinlilerin düşmanı Netanyahu kankamız. :D .. ne yazacak ki gariban :D ... Dediklerini tek tek yutmaya başladı, ortalıktan kaybolacak.... 

  • XY19 Kasım 2022 01:13

    ABD ve Rusya’nın izni olmadan bahsedilen operasyon olmaz .6-7 aydır bir gece ansızın gelebiliriz cümlelerinden birşey çıktımı? DJ de 33560 altında kapanışlar olmadıkça tehlike yok.

  • baran19 Kasım 2022 13:01

    Senin fetoşçu zübükler var iken Amerika ya ve Pkk ya hemen karga misali haber uçardı!  Şimdi vıccccıııık  vıııccccık bekliyorlar hem Amerika hem de sen hem de pkk lı kankaların!  Her gün ölmekten beter oluyorlar çünkü beklemek daha kötü.  Tabi sen ve kodesteki kankaların da boş hayallere kapıldıkça bunu da iyice ve net olarak anlayınca daha da beter oluyorsunuz.  

  • O eskiden di19 Kasım 2022 09:09

    Yapma yaaas