E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD Ticaret Bakanlığı Huawei'yi kara listeye aldı---

ABD Ticaret Bakanlığı Huawei'yi kara listeye aldı

ABD Ticaret Bakanlığı Huawei'yi kara listeye aldı
16 Mayıs 2019 - 08:01 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Amerikan şirketlerine yönelik, 'Ulusal güvenliği tehdit eden firmalarla ticarete yaptırım" kararının hemen ardından Ticaret Bakanlığı Huawei ve bağlı ortaklıklarının bulunduğu kara listeyi açıkladı

ABD Ticaret Bakanlığı, Çinli telekomunikasyon devi Huawei ve bağlı ortaklıklarını "ABD'nin ulusal güvenliğini aykırı faaliyetlerde buhlunan şirketler" listesine aldı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre Huawei ve 70 bağlı ortaklığı kara listede yer aldı.

Kara listeye alınma kararı ABD Başkanı Trump'ın, ABD'nin bilgi ve telekomunikasyon teknolojisinin dış tehditlerden korunmasına yönelik kararnameyi imzalanmasının ardından geldi.

Bakan Wilbur Ross yaptığı açıklammada, "Alınan karar, Amerikan teknolojisinin ABD'nin ulusal güvenliğini veya dış politika çıkarlarını baltalama potansiyeli olan yabancı şirketler tarafından kullanımının engelleyecek" diye konuştu.

Trump'tan bir bomba karar daha! Hedef Çin ve Huawei

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd16 Mayıs 2019 10:32

    Huawei  AYFON NU Bitirdi. Paçaları tutuştu sarı şeytanın. ABD cep telefonu almayın arkadaşlar. Hep beraber  iflas ettirelim. Aldığımız her ABD malı verdiğimiz para.masum lara silah olarak dönüyor. Duyarlı olalım bu şerefsiz in günahını ortak olmayalım. 

  • Seyfi17 Mayıs 2019 00:00

    İsrail malida almamak lazım

  • Bika16 Mayıs 2019 18:49

    Yerli ve milli THY'nin  7 milyar dolarlık Boeing siparişi var. Kullandığımız işletim sistemi, tarayıcı ve  bilgisayar ABD ürünü. Gerçek kişilerin bankalarda 110 milyar doları var, yastık altı miktarı belli değil. Özelleştirme ihaleleri 17 yıldır dolarla yapıldı.  TCMB rezerv olarak dolar tutuyor.

  • Ahmet tecer16 Mayıs 2019 09:34

    Sevgili yurtdaşlar İphone ürünlerini almayın lütfen.  Ülkemizi parçalamak isteyenleri neden zengin edelim .

  • Ali16 Mayıs 2019 08:39

    Ya 10 sene önce bunlar bize serbest ticaret için baskı yapmıyorlar mıydı? Kapılarınızı açın dünyaya entegre olun diyen bunlar değil miydi?