E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan bir bomba karar daha! Hedef Çin ve Huawei---

Trump'tan bir bomba karar daha! Hedef Çin ve Huawei

Trump'tan bir bomba karar daha! Hedef Çin ve Huawei
16 Mayıs 2019 - 02:09 borsagundem.com

ABD Başkanı, Amerikan firmalarının 'ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden' ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyen başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararın Çin ve Huawei'yi hedef aldığı konuşuluyor

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşlarını körükleyecek bir adım daha attı. Trump, Amerikan firmalarının "ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden" ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyen başkanlık kararnamesine imza attı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın, "Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Hizmetleri Tedarik Zincirini Koruma" başlıklı başkanlık kararnamesini imzaladığını bildirdi.

Buna göre Trump'ın kararı, Amerikan firmalarının "ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden" ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyecek.

ABD'nin telekomünikasyon ağını korumak amacıyla "ulusal acil durum" ilan eden Trump'ın bu adımının, kararnamede adı geçmese de öncelikle Çin'i hedef aldığı bildirildi.

Hedefte Çin ve Huawei var

Amerikan medyası, Çinli Huawei firmasının ABD'deki işleriyle ilgili son aylarda yaşanan sürecin sonucunda Trump yönetiminin bu tür bir adım attığını ileri sürerken, Beyaz Saray yetkilileri doğrudan bir ülke veya firma ismi zikretmekten kaçındı.

Yine Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Trump yönetiminin, Huawei firmasıyla iş yapan Amerikan firmalarına da artık yaptırım getirebileceği ifade edildi.

Pekin yönetimi, Beyaz Saray’ın, ABD’li şirketlerin Huawei ile iş birliğinin önünü kesen bir başkanlık kararnamesi çıkarmaya hazırlanmasına daha önce tepki göstermiş, bu tür bir adımı "hem utanç verici hem de haksızlık" olarak nitelendirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet16 Mayıs 2019 13:25

    çin de apple yaptırım uygulasın o zaman ... 

  • Nihat16 Mayıs 2019 06:02

    Appel ve I phone alan angut o zaman!  Biz de vestel alacağız bundan sonra!

  • Numan Ertokuş16 Mayıs 2019 05:49

    Adamlar teknoloji ve üretimde kendilerini geçtikleri için fesatlıktan kuduruyorlar.Böyle yaptırımlar , tehditler boş şeyler Çin dünyanın en üretken , en ucuz ülkesi.Dünyanın her yerine daha ucuz daha üstün teknoloji satıyorlar.