E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvillerine Bernanke desteği---

ABD tahvillerine Bernanke desteği

ABD tahvillerine Bernanke desteği
11 Temmuz 2013 - 10:03 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri dün Bernanke'nin parasal teşviğin devam edeceği sinyalini vermesiyle hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi

ABD tahvilleri Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için çabalarına devam edeceğini açıklamasıyla beraber yükselirken, 10 yıllık tahviller son 15 ayın en sert yükselişini kaydetti.
Bernanke dün yaptığı konuşmada "Yüksek derecede genişlemeci para politikası yakın gelecekte ABD ekonomisinin ihtiyacı olduğu şey" ifadesini kullandı. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri Fed'in tahvil alımını azaltacağı söylentileriyle bu haftanın başında neredeyse son 2 yılın zirve seviyesine yükselmişti. Politika yapıcıların dün açıklanan Haziran ayı toplantı tutanakları teşviklerin düşürülüp düşürülmeyeceğinin tartışıldığını gösterdi. ABD bugün 13 milyar dolar değerinde 30 yıllık tahvil satışı yapmayı planlıyor.
Industrial Bank of Korea ABD tahvil yatırımcısı Chungkeun Oh, "Piyasa Bernanke'nin açıklamalarından dolayı gayet mutlu. Bu açıklamalar rahatlatacaktır piyasayı" ifadelerini kullandı.
10 yıllık tahvil faizleri 4 baz puan gerileyerek yüzde 2.58 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 12/32 yükselerek 92 26/32 oldu. Faizler bu hafta yüzde 2.75'e yükselerek Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
10 yıllık Japon tahvil faizleri ise 2 baz puan düşerek 0.835'e geriledi ve düşüşünü 3. güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)