E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Suriye’de tehlikeli oyun oynuyor---

ABD, Suriye’de tehlikeli oyun oynuyor

ABD, Suriye’de tehlikeli oyun oynuyor
19 Eylül 2020 - 12:23 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus haber ajansı Sputnik’e verdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını eleştiren Lavrov, bu yaptırımların doğrudan Suriye halkına zarar verdiğini ifade etti. “Genel olarak Suriye çözümü konusunda, elbette Astana formatı çerçevesinde Türk ve İranlı ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diyen Lavrov, “Fırat’ın doğusundaki durum endişe verici, orada yasadışı olarak konuşlanmış Amerikalı askerler maalesef, aslında Kürtleri hükümete karşı kışkırtarak, Kürtlerin hükümetle diyalog başlatma konusundaki doğal arzularını bastırarak Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini açıkça teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

Lavrov, ayrıca ABD’nin PKK ile yaptığı petrol anlaması için de, “Kürt yöneticilerle imzaladığı petrol anlaşmasının uluslararası hukuk ilkelerinin ağır ihlali” olduğunu söyledi ve ABD’nin bölgede “tehlikeli bir oyun oynadığını” savundu. Libya konusunda da açıklamalarda bulunan Lavrov, “Umut verici bir sona yaklaştığımızı düşünüyorum, bu süreci aktif olarak destekleyeceğiz” dedi.

Kral Selman Prens Selman'a karşı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa19 Eylül 2020 17:59

    Tamam,Rusya terör örgütlerini ağırladı,adamlar Nato'da değil hiçbir ortaklığımız yok.Amerika güya stratejik ortak.Amerika,Rusya'dan daha tehlikeli.Amerika'nın sinsi sinsi gülen bir Dış İşleri Bakanı var.Bizim suçumuz yok mu Jeymis Jefri denen sünepe,yüzsüz bir herif var,bizi kapı komşusu etti.Ben olsam hiç görüşmem,ama herkesle görüşüyor.

  • Kamil19 Eylül 2020 17:41

    Ruslara bak hele , kendileri terör örgüt elebaşlarını Moskova'da ağırlıyorlar,sonra da Abd ye kızmış görüntüsü veriyorlar.Suriye'yi mahvettiler,petrolünü gaspettiler, korusunlar diye de teröristlere bölge sağladılar. iki yüzlüler. Hiçbirine güvenilmez

  • manyak herif19 Eylül 2020 16:04

    Dostumuz amerikalıların cani ve katil sürüsü PKK ile anlaşması uluslarası barış ve huzur ortamını baltalasa da amerikalıların asıl niyeti pkklıları kandırıp onları türklerin kucağına iteceklerini düşünüyorum.oyun içinde oyun var yani.Bu konuda türk dostu ruslara güveniyorum.

  • Türkoğlutürk 20 Eylül 2020 17:28

    Şu ülkeye dost olarak ne yapmışlar. Kıbrıs çıkartması dan sonra ambargo. FETÖ besleme. Hatta Türk ordusuna yapılan kumpas da aktif rol oynama.

  • Oktaydoganer20 Eylül 2020 11:37

    Alın şu boşu

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Eylül 2020 13:57

    ABD ve Rusya yalandan kavgalı görünüyorlar.abd, rusya, fransa, ingiltere, almanya vs.vs.hepsi yalandan numaradan kavgalı görünüyorlar hepsi aynı.anlaşmışlar müslüman ülkelerini haçlı seferi ile istila edip kaynaklarına çöküyorlar.bizim akılsız müslüman ülke yöneticileride keriz gibi bunlara kanıp kaynaklarını bunlara veriyorlar.Türkiye nin elinde çok büyük bir koz var.eğer kafası bozulur ise fırat nehrinin suyunu tamamen keser ide suriye ve ırak çöle döner.abd ve rusya bik halt yapamazlar.daha henuz bunu devreye sokmadı ama kafası bozulur ise bunu devreye sokarlar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Eylül 2020 14:59

    Doğru arkadaş sen benim yorumumu başka yerinle anlamısın galiba.son kozlar olarak belirttim ben.sonra Türkiye ABD ve Rusya dan izin alarak buralara girmedi onlar istemediği halde girdi suriye ye.

  • Doğru19 Eylül 2020 14:37

    Sen nerede yaşıyorsun birader,Suriye'de ufak bir kasabaya girmek için iki sene Amerika ve Rusya'nın onayını bekledik,nükleer gücün yoksa büyük devletlere karşı yaptırımın olmaz

  • BORSACI19 Eylül 2020 13:05

    RUSYA SEN VE ABD BİRBİRİNİZDEN FARKLI DEGİLSİNİZ SURİYENİN BU DURUMA DÜŞMESİNİN SEBEBİ SİZSİNİZ.İKİNİZDE TERÖR DESTEKÇİSİSİNİZ.

  • Sömürgeciler19 Eylül 2020 12:50

    Sanki senin ondan farkın var size batan biriniziN diğerinden daha fazla çalması petrole çökmesi daha iyi yerleri alması,yoksa ne suriye ne ırak sizin umrunuzda bile değil bunu oradakiler de anlayacak ama çoook geç olacak bu adiler girdiği yeri sömürmeden çıkmazlar.