E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD rejim hedeflerini vurdu ---

ABD rejim hedeflerini vurdu

ABD rejim hedeflerini vurdu
12 Şubat 2020 - 14:16 borsagundem.com

ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Esad rejimi güçleriyle yaşadıkları arbedede 1 rejim unsurunu öldürdü. ABD savaş uçakları, yaşanan gerginliğin ardından rejime ait 2 askeri noktayı vurdu

Sabah saatlerinde rejim yanlısı çok sayıda "Şebbiha", Haseke-Kamışlı yolu üzerinde Hırbet Ammo köyünde Esed rejimine ait bir kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine engel olmaya çalıştı.

Kaynaklar, devriyenin yolunu kesen milislerin bazılarının silahlı olduğunu ve taraflar arasında yaşanan gerginliğin ardından bir milisin ABD'li askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti. 

Bunun üzerine Şebbihalar da havaya ateş açarak karşılık verdi.

Olayın ardından ABD askerleri araçlarıyla Haseke kent merkezine dönerken, sivil kılığındaki Şebbihalar da dağıldı.

ABD hava saldırısı yaptı
Olayın ardından Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde rejim güçlerinin 2 askeri noktasına saldırı düzenledi. 

ABD askerlerinin devriye hattında, rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplara ait bazı askeri noktalarının olduğu biliniyor. 

ABD güçleri, geçen hafta Haseke'de gerginliğin yaşandığı bölgeye yakın 2 yerde yeni üs ve askeri nokta kurma çalışmaları başlatmıştı. 

Öte yandan rejimin haber ajansı SANA, olaya ilişkin geçtiği son dakika haberde, ABD güçlerinin açtığı ateş sonucu bir sivilin öldüğü ve birinin yaralandığını iddia etti. 

ABD, petrol sahalarında varlık gösteriyor
ABD, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

YPG/PKK'ya desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye asker gönderiyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölge son dönemde ABD-Rusya çekişmesine sahne oluyor. ABD güçleri, 18 Ocak'tan bu yana, Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rümeylan petrol sahasına ulaşmak isteyen Rus askerlerinin yolunu 5 kez keserek dönmelerine sebep olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______12 Şubat 2020 23:37

    iran bulunduğu tüm islam ülkeler çökmüş halkları bitmiş tarımar olmuş ekmeğe muhtaçlar.islam dünyasının baş belası bence iran.ırak, suriye, yemen, lübnan bunların müslümanlık anlayışısını anlamış değilim.islam dünyasını parçalamış durumdalar.

  • fafa12 Şubat 2020 20:30

    Neden Suriyeli gençleri eğitip,bizim askerle cepheye sürmüyoruz,onlar araziyi biliyor,yolları biliyor,düşmanı tanıyor.Ben şehit vereceğim,toprağı temizleyeceğim,üstüne de bir ev yapacağım gelin oturun diyeceğim.Gitmezler bile, arazi boş kalır,Suriye'nin bütünlüğü böyle mi sağlanacak?

  • Garip..12 Şubat 2020 18:38

    Ya gerçekden garip. Esad topraklar benim diyor... biraz ilerliyor ABD askeri varlıkları... gum gum gum tokat... biraz ilerliyor iran x kuvvetleri gum gum esad... biraz ilerliyor rusya yanlıları duruyor.. biraz ilerliyor gozetleme kuleleri ve ösa... esad kimsele konuşamıyor.. kimsele görüşemiyor, kimsele barışamıyor, bu esad ne yaparsa bu halinden vede yabancı askeri unzurlardan kurtulur ? esadı kandırdılar... olay budur

  • ŞAŞKINÖRDEK12 Şubat 2020 16:29

    Biz kimi vuracağımızı bilmiyoruz. Suriyeyi parçalayan, toprak bütünlüğünü bozan ABD, İsrail destekli PKK/YPG yi bırakıp Suriye'nin bütünlüğünden yana  olan Esad ile uğraşıyoruz. :D 

  • b.kemancı12 Şubat 2020 15:35

    emeklilerden bir gönül vefa ordusu kurun 55 üstü  ve 75 yaş aralığında olsun ve en kritik  görevleri bizler yapalım .Mehmet,cimiz daha az zaiat verir daha çok yaşar inşallah.

  • fafa12 Şubat 2020 20:32

    Nasıl olsa bizde insan ucuz,iş de yok;sür sınıra,öyle mi?

  • xx12 Şubat 2020 18:31

    ....pkk nın direkt içinde olan partiyemi oy vereceğiz.SEN UFAK BEYNİNLE uyumaya devam et.

  • ....12 Şubat 2020 18:01

    sen ilkönce oyunu dogru vermeyi ögrensen mehmetcik şu an ölmek zorunda kalmaz zamanında açılım yapanlar şimdi sütle yıkanmış.

  • yunus milli12 Şubat 2020 14:43

    Suriyede işler karışık,,,ABD,pkk ya destek verirken,,Rusya ve İran da rejime destek veriyor,,,biz arada sıkıştık kaldık.

  • çarkıfelek12 Şubat 2020 15:40

    BY kemalle konuşacağına öncelikle savaşı çıkaran devletler ne kadar suriye vatandaşı besliyorlar sen ona bak bizim ne çıkarımız var.teraziyi düzgün tard sonra biryerimize kaçmasın.  adam  gibi palitika yap düşman etme komşunu 15-20 sene evvel adam gibi cevap verilseydi beslemezlerdi PKK yandaşlarını. 

  • ______,______12 Şubat 2020 14:59

    ne yani millet boş durmuyor menfaatleri var diye  5000-10 000 km den gelip büyük oyunlar oynuyorlar kemal de suriye de ne işimiz var diyor.bu işler böyle.korkmayacaksın.korkarsan gelirler yatağında da uyuntmazlar.

  • wers12 Şubat 2020 14:32

    buyrun olay budur işte biz yapamadık adamlar bakın geldi vurdu direk biz onu arayalım bunu arayalım derken 5 şehit verdik

  • xx12 Şubat 2020 18:38

    felsefeci sus da adam sansınlar.sen neden bahsediyon konu ne...

  • wers12 Şubat 2020 15:31

    neyi kışkırtacam 5 şehit senin ağzına kolay geliyor 5 şehiti nasıl verdik söyle bana öyle karıyı boşamak kolay değil şehit senin şehitin değil sanırım

  • Felsefe12 Şubat 2020 15:19

    Evlenip koca aldıysan boşanmayı da göze alacaksın meltem. O zaman hiç girmeyecektin Suriye ve koca işlerine. Evinde oturup hamur açacaktın anana babana

  • MELTEM GÜZELBAHAR12 Şubat 2020 14:59

    öyle berara karı boşamak kolay.milleti meral kemal gibi kışkırtma.

  • Türkoğlutürk 12 Şubat 2020 14:29

    İsraile vadedilmiş toprakları abd ve yandaşları tarafı dan veriliyor