E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD operasyonunun detayları---

ABD operasyonunun detayları

ABD operasyonunun detayları
14 Nisan 2018 - 07:40 borsagundem.com

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Beşar Esed rejimi güçlerini hedef aldığı saldırıda Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda illerindeki asker noktalar bombalandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu saldırıda ilk etapta Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera’da 89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı gerçekleştirdi.

Bu arada Beşşar Esed rejimi medyası hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiğini iddia etti.

Şam ve Suriye Cumhurbaşkanlığı Sarayına bakan Qasioun Dağı’nın bombardıman esnasındaki o anı fotoğraf karesine yansıdı. Saldırı esnasında Şam’da acil koduyla siren sesleri duyulmaya başladı. O anlar kameralara yansıdı.

TOMAHAWK'LAR KIZILDENİZ'DEN ATEŞLENDİ

ABD’nin Tomahawk atışlarını Kızıldeniz’de konuşlu gemilerinden gerçekleştirdiği kaydedildi. Bombardımanda ise B1 bombardıman uçaklarının kullanıldığı belirtildi. Saldırı anları ise görüntülendi.

Trump emir verdi, Suriye vuruldu

 

Suriye'den ilk açıklama: 13 füze vuruldu

 

Pentagon'dan ilk açıklama: Nokta atışı

 

Rusya'dan operasyon için sert tepki: Karşılıksız kalmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum14 Nisan 2018 14:50

    O atılan füzeler miadı dolmuş ş fzelerdir.Şimdi onların yerine yeni teknoloji ürünü daha uzun menzilli füzeler yerleştirilecek.Amerika bir şekilde bu füzelerden kurtulmak istiyordu ve kurtuldu.Tabii parasınıda suudilerden kuveytlilerden birleşik arap emirliklerinden alacaktır bu kesin.Öyle ıskartaya attıkları silahların parasını bile petro dolarları olan ülkelerden alıyor.

  • KILIÇ14 Nisan 2018 08:01

    ESED DARBE ALMAMIŞ BİR KAÇ FÜZE ATILIP GÖSTERMELİK ŞOV YAPILMIŞ BİTMİŞ .LAF OLSUN TORBA DOLSUN MİSALİ OLDU.