E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD korkunç olayı doğruladı! İnsan vücudu parçaları bulundu---

ABD korkunç olayı doğruladı! İnsan vücudu parçaları bulundu

ABD korkunç olayı doğruladı! İnsan vücudu parçaları bulundu
18 Ağustos 2021 - 05:09 borsagundem.com

ABD Hava Kuvvetleri, Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye için kalkan askeri kargo uçağının iniş takımlarında insan vücudu parçaları olduğunu doğruladı.

ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, Kabil'den ayrılmak isteyen Afganların kalkış yapmaya hazırlanan C-17 askeri kargo uçağının kanatlarına tırmandığı sırada yaşanan kaostaki sivil kayıplarını soruşturduklarını açıkladı.

Kaç kişinin öldüğü konusunda sayı vermeyen yetkililer, kargo uçağının iniş takımlarında insan vücudu parçaları bulunduğunu ise doğruladı.

Taliban'ın ülkenin kontrolünü ele almasının ardından Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına gelen ve tahliye edilmek isteyen Afganların pistte ilerleyen Amerikan askeri kargo uçağına tırmanmaya çalıştığı görüntüler büyük tepki toplamıştı.

Taliban’ın ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Pentagon, Afganistan'dan saatte bir uçak kaldıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı18 Ağustos 2021 12:37

    Türk milleti Ayağını denk alsın, coni bizde de muhalefeti destekliyor, iktidarı değiştirecekmiş, niye ? Bizim kara kaşımıza gözümüze hayranlığından mı?

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK18 Ağustos 2021 10:44

    ABD nin kıçına takılan hagi ülkeler hangi toplulaklar hangi insanlar iflah olmuş ki sizlerde olasınız.bu götürdükleri insanları rahat günlermi beklediğini zannediyorlar.bunları götürüp yeni bir terör örgütü TALİBAN -2 kuracak yine kaldığı yerden müslümanları müslümanlara kırdıttıracaktır.bizde de dostları millet ittifakı abd nin peşine takılmış durumda.

  • çetin ganioğlu18 Ağustos 2021 08:33

    abd ve 300 bın kişilik afgan ordusu taliban a yenildi.ulus devlet olamamanın  sonucu emperyalizme guvenmenın sonucu. diger tarafta halk ve kadınlar taliban ın eline düşmemek için ölüme kosuyor

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Ağustos 2021 10:46

    bence konuşu abd ve ab ülkeleri bir oyun denediler olmadı ki, onlar söyle düşünüyorlar idi afgan ordusu ile taliban çatışır müslüman müslümanı karır dedi o da olmadı.eğer olsa idi kendilerini meşrü gösterip afgan ordusuna yardım edip talibana zaiyat verdilecekler idi..libyada öyle olmadımı hepsi bir den saldırdı aynen sırtlanlar aynen çakallar gibi libya da taş üzerinde taş bırakmadılar.milletimizin o yüzden uyanık olması gerekmektedir.

  • Türkoğlutúrk18 Ağustos 2021 07:12

    Bizdeki ABD uşakları iyi seyretsin,

  • Cego18 Ağustos 2021 06:15

    İnsanlar demekki bu kadar gerizekalı. Bizdede çok var şaşırmamak lazım. Yönetim şeklinden belli