E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Kongresi bütçede uzlaşmaya vardı---

ABD Kongresi bütçede uzlaşmaya vardı

ABD Kongresi bütçede uzlaşmaya vardı
10 Aralık 2014 - 22:22 borsagundem.com

ABD Kongresi'nde taraflar, hükümetin kapanmasına sadece 2 gün kala 1,1 trilyon dolarlık bütçe tasarısı üzerinde anlaşma sağladı

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, federal hükümetin kapanmasını önleyecek bütçe tasarısı konusunda anlaşma sağladı. 

ABD Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi Başkanı Hal Rogers ve Senato Tahsisat Komitesi Başkanı Barbara Mikulski tarafından yapılan ortak açıklamada, tarafların hükümetin kapanmasına 2 gün kala 1,1 trilyon dolarlık bütçe tasarısı üzerinde uzlaşmaya vardığı belirtildi.

Açıklamada, uzlaşmanın “sorumlu ve partiler üstü” olduğuna işaret edilirken, "Bu tasarıyla hükümetin finansmanına yönelik anayasal vazifemizi yerine getirmiş olduk" ifadesine yer verildi. 

İki partinin önde gelen temsilcilerinin yoğun müzakereleri sonucunda ortaya çıkan 1603 sayfalık bütçe tasarısını perşembe oylaması bekleniyor.

Tasarının Kongre'den geçmesi geçen sene 16 gün boyunca kapalı kalan federal hükümetin yeni bir krize girmesini engelleyecek. ABD hükümeti, Kongre'nin bütçe üzerinde mutabakata varamamasından ötürü 1-17 Ekim 2013 tarihlerinde kepenk kapatmıştı. 

Bütçe tasarısı incelendiğinde her iki partinin de uzlaşma için bazı fedakarlıklar yaptığı görülürken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun bütçesinde öngörülen artış Demokratlar, Milli Gelirler İdaresi’nin (IRS) bütçesindeki büyük kesinti ise Cumhuriyetler için önemli kazanımlar olarak nitelendirildi. 

Demokratlar, ayrıca Cumhuriyetçilerin Obama'nın sera gazı salınımına karşı getirdiği düzenlemelere yönelik ataklarını da engellemeyi başardı. 

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığının kaynakları şubata kadar yetecek
Bütçenin Kongre'de onaylanması, federal hükümetin faaliyetlerini ABD'de mali yılın sona erdiği 30 Eylül 2015'e kadar sürdürmesini sağlayacak. Buna karşın, bütçede ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığına ayrılan kaynakların kurumun giderlerini şubat ayına kadar karşılayabileceği belirtildi. 

Cumhuriyetçilerin, bu durumu Beyaz Saray'ın göçmenlik reformu konusunda geri adım atması için bir koz olarak kullanabileceği öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)