E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'ABD hisselerinde geri çekilme riski artıyor'---

'ABD hisselerinde geri çekilme riski artıyor'

'ABD hisselerinde geri çekilme riski artıyor'
01 Eylül 2023 - 12:16 borsagundem.com

Bank of America stratejistlerine göre, Fed şimdilik faiz artışlarına son vermiş olabilir ancak ABD hisse senetleri hâlâ sert bir ekonomik iniş riski nedeniyle geri çekilmeyle karşı karşıya.

Bank Of America stratejistleri Fed'in faiz artışına şimdilik son vermiş olabileceğini ancak gelen istihdam verilerinin ekonomide "sert inişe" işaret ettiğini ve hisselerde çekilme beklediklerini belirtti.

Bloomberght'de yer alan habere göre, bankanın ünlü stratejisti Michael Hartnett'ın liderliğindeki ekip, işgücü piyasasındaki yumuşama işaretlerinin Fed'in faiz artışlarını duraklatacağına dair "güçlü bir haber" olduğunu ve istihdam verilerine ilişkin ılımlı bir verinin, “yapbozun son parçası" olacağını söyledi. Ancak ünlü stratejist bu aydan itibaren sözde sert inişe dair daha fazla işaret beklediğini belirtti.

"SON FAİZ ARTIŞINI SAT"

Hartnett, 31 Ağustos tarihli notunda "Son faiz artışını sat" diye yazdı. Stratejist, ABD hisse senetlerinin geçen yılki düşüşünü doğru bir şekilde tahmin etmiş ve S&P 500 yüzde 17 yükselirken bile 2023'te düşüş beklentisini korumayı sürdürmüştü.

Yatırımcı güveni son dönemde zayıflayan ABD ekonomisinin Fed’in politika görünümüzde güvercin bir değişime yol açacağı yönündeki fiyatlamalarla destekleniyor.

S&P 500 son iki haftada yükseliş kaydetse de ağustos ayını düşüşle tamamladı. Bu şubattan beri ilk düşüş oldu.

FED, 'hızlı ve çevik' denetim sözünü tutmaya başladı

 

Fed sürpriz yapacak mı?

 

Wall Street FED’den imkansızı bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)