E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri satıcılı açıldı---

ABD hisseleri satıcılı açıldı

ABD hisseleri satıcılı açıldı
03 Mart 2014 - 16:55 borsagundem.com

ABD hisseleri, Ukrayna odaklı gelişmeler nedeniyle değer kaybetti

Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri New York saatiyle 09:31'de yüzde 0.5 kayıpla 1,849.64 puana indi. Endeks 28 Şubat'ta rekor seviyeden kapanmıştı.

"Rusya'nın hiçbir zaman ne yapacağını bilmiyoruz ve bu her zaman insanları endişelendiriyor," diyen Londra merkezli Mitsubishi UFJ Asset Management'ın yetkilisi Michael Morris, "Rusya'nın küresel siyasi gücünü arttırmaya çalışan bir devlet başkanı var fakat ülkenin bu dövüş için yeterince gücü olmayabilir. Sonucun ne olacağını söylemek şu an için erken ama bugün piyasaların düşmesine hiç şaşırmadım. 
Ukrayna'da tansiyonun yükselmesi dünya genelinde hisseleri olumsuz etkiledi ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.9 geriledi. Rusya hisseleri 5 yılın, Avrupa hisseleri ise 5 haftanın en sert düşüşlerini kaydettiler. Gelişen piyasa hisseleri yüzde 1.5 zayıfladı. Altın yüzde 1.8 artarken Hazine tahvilleri ralli yaptı.

Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri müdahale izni almasından sonra Ukrayna dün yedek askerleri orduya çağırdı. Rus ordusunun 100'lü gruplarla Rusların çoğunluğu oluşturduğu Kırım Bölgesi'nde Ukrayna ordu birliklerine saldırdığı bildirildi. Rusya'ya karşı olası yaptırım uyarılarından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bugün Kiev'e gitmesi bekleniyor. Avrupa Birliği dışişleri bakanları da bugün acil olarak toplandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)