E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri "istihdama" rağmen alıcılı açıldı---

​ABD hisseleri "istihdama" rağmen alıcılı açıldı

​ABD hisseleri istihdama rağmen alıcılı açıldı
07 Şubat 2014 - 17:05 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların istihdamın soğuk hava koşulları nedeniyle beklentinin altında kaldığını değerlendirmesiyle yükseliyor

ABD hisseleri, yatırımcıların ABD'de tarım dışı istihdamın ülkedeki soğuk hava koşulları nedeniyle beklentinin altında artış gösterdiğini değerlendirmesiyle yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi üst üste dördüncü haftalık düşüşü azaltıyor. S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 09:30'da 1,779.70 puandan açıldı.
 
New York'ta bulunan BTIG LLC şef küresel stratejisti Dan Greenhaus, "Gündeme göre, tepkiler korkulan şekilde olmadı. Hanehalkı anketini incelediğimizde, bu çok kötü değil. Katılım oranı yükseldi, iş gücü artış gösterdi, istihdam ilerledi" ifadelerini kullandı. Vadeli kontratlar istihdam verisi sonrasında 30 dakikada yönünü aşağı çevirirken, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0.5'lik artışı silerek yüzde 0.5 kadar geriledi.
 
ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tarım dışı istihdam 113,000 artarken, Aralık ayı verisi 75,000'e revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 180,000'lik artış olacağı yönündeydi. Daha fazla ABD vatandaşının iş gücüne dahil olmasına rağmen, işsizlik oranı yüzde 6.6 ile Ekim 2008'den bu yana en düşük seviyede.
 
Raporda ayrıca 262,000 çalışanın Ocak ayındaki kötü hava koşulları nedeniyle çalışamadığı açıklanırken, bir önceki yılın Ocak ayına oranla bu rakam büyük bir değişiklik göstermedi. Katılım oranı ise daha fazla kişinin iş gücüne katılmasına rağmen yüzde 62.8'den yüzde 63'e yükseldi.
 
S&P 500 Endeksi, bu hafta yüzde 0.3 gerilerken, Ağustos 2011'den bu yana en uzun haftalık kayıp periyoduna hazırlanıyor. Endeks, Çin büyümesinin yavaşlaması ve gelişen piyasa paralarının darbe almasıyla 15 Ocak'taki zirvesinden yüzde 3.7 kayıp yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)