E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri dalgalı seyrediyor---

ABD hisseleri dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri dalgalı seyrediyor
30 Ekim 2013 - 16:50 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed'in teşviklerle ilgili kararını ve ekonomik değerlendirmeleri beklemesi ile dalgalanıyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üç defa üst üste zirve rekoru kırmasının ardından, yatırımcıların Fed'in teşviklerle ilgili kararını ve ekonomik değerlendirmelerini beklemesi ile dalgalanıyor.

General Motors, çeyrek dönemlik kârının beklentileri aşmasıyla yüzde 2.3 değer kazandı. Buffalo Wild Wings Inc., yıllık gelir tahminini artırması ile New York ilk işlemlerde yüzde 8.7 yükseldi. LinkedIn Corp. çeyrek dönem satışlarının analist beklentilerini kaçırması sonrasında yüzde 6 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek New York saati ile 10:03'te 1,772.81 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 0.32 puan, yani yüzde 0.1 artışla 15,689.67 puanda. Endeks erken saatlerde gün içi zirve rekorunu kırarken, dün de tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanmıştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 2.5 aşağısında seyretti.

Paris'te bulunan Ofi Gestion Privee fon yöneticisi Jacques Porta, "Piyasalar şu anda yukarıda çünkü yatırımcılar Fed'in parasal genişleme programını değiştirmeyeceğini bekliyor. Son zamanlardaki verilerde ABD ekonomisinde zayıflıklar olduğunu ve hükümetin kapanmasının olumsuz etkiler bıraktığını gösteriyor. Bu durum Fed'i teşvikleri azaltmayı gelecek yıla ertelemeye zorluyor" dedi.

S&P 500, 16 gün süren hükümet kapanmasının sona ermesi ve politika yapıcıların borç tavanını genişletme konusuna anlaşmaları ile, Ekim ayında yüzde 5.4 ralli yaparak son iki yılda en büyük aylık kazanca hazırlanıyor.

S&P 500 dün, şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ve perakende satışlar ile tüketici güvenindeki düşüş sonrasında Fed'in tahvil alımlarını sürdüreceği söylentilerinin yükselmesiyle, yüzde 0.6 yükselerek üst üste üçüncü günü de rekorla geçti. Dün ayrıca Dow Jones da tüm zamanların en yükseğine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)