E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay seyretti---

ABD endeks vadelileri yatay seyretti

ABD endeks vadelileri yatay seyretti
11 Ekim 2013 - 15:21 borsagundem.com

ABD'de yasakoyucuların borç limiti görüşmelerinin artmasıyla ABD endeks vadelileri büyük değişiklik kaydetmedi

ABD'de yasakoyucuların temerrüdü önlemek için borç limitini artırmak üzere yaptıkları görüşmelerin artmasıyla ABD endeks vadelileri, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 1 yılın en büyük 2 günlük kazancını kaydetmesinin ardından büyük bir değişiklik göstermedi.
Kuzey Amerika'nın en büyük bitki besini üreticisi Potash Corp. of Saskatchewan Inc., kâr tahminini indirmesinin ardından Almanya'daki seansta düşüş kaydetti. Micron Technology Inc., çip üreticisi şirketin 4. çeyrek bilançosunu açıklaması sonrasında yüzde 2.9 geriledi.
Aralık teslimatlı S&P 500 endeks vadelileri yüzde 0.1'in altında kazançla 1,686.3 puana çıktı. Dow Jones Endeks Vadelileri yüzde 0.2 artışla 15,055 puana yükseldi.
S&P 500 Endeksi dün yasakoyucuların borç tavanının artırılması ve ay sonunda temerrütün önlenmesi için adım adım anlaşmaya yaklaşmasıyla yüzde 2.2 artışla 2 Ocak'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilciler Meclisi, hükümetin kapanmasının sonlandırılması için şartlar konusundaki görüş ayrılıklarının devam etmesine rağmen dün Beyaz Saray'da 90 dakika görüştü.
Kapanma süreci uzarsa bunun endişe verici olacağını ancak siyasetçilerin çözüm bulacağını söyleyen UBS Global Asset Management'ın yatırım yöneticilerinden Grant Bughman, "Ancak eğer anlaşamazlarsa tüm tahminler çöker, büyüme ve hisselere yansıt. Ancak bunun olacağını sanmıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)