E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisindeki dev enflasyon tehdidi---

ABD ekonomisindeki dev enflasyon tehdidi

ABD ekonomisindeki dev enflasyon tehdidi
07 Ekim 2020 - 19:11 borsagundem.com

FED’in enflasyonu yükseltme politikaları ters tepebilir. ABD ekonomisindeki yavaş büyüme stagflasyon riskini arttırıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisindeki yavaş büyümeyle ABD Merkez Bankası’nın (FED) ulaşmaya çalıştığı %2 enflasyon politikasının birleşmesi Wall Street’i ciddi bir enflasyon krizine götürebilir. Yatırım danışmanlığı şirketi Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar, Wall Street'in enflasyonu daha ciddiye almanın eşiğinde olduğuna inanıyor.

10 yıllık ve 30 yıllık ABD Hazinesi bonosu verimlerinin dört ayın zirvesinde işlem gördüğüne dikkat çeken Boockvar, yüksek enflasyonun yavaş ekonomik büyümeyle birleştiğini diğer bir ismiyle stagflasyon olarak bilinen büyük bir risk haline geldiğini belirtiyor.

Boockvar CNBC’deki röportajında, “Stagflasyon tipi ekonomik ortam eğer gerçekleşirse borsanın en büyük kâbusu olur. Yüksek enflasyon özellikle tehlikeli hale geliyor. Çünkü hala çok vasat bir ekonomik büyümeyle geliyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı bu darbenin geniş kapsamlı sonuçlar doğuracağını öngörüyor. Bookcvar, “Bu durum FED’in daha fazla genişlemesi yeteneğine kelepçe vurabilir, daha yüksek faiz oranlarına yol açarak kredi bağımlısı bir ekonomiye sebep olabilir ve aynı zamanda fiyat kazanç oranı yükseklerde olan hisselere zarar verebilir” görüşlerine yer verdi.

Borsa uzmanı kısa vadeli tahvil verimleri gibi FED tarafından dizginlenemeyen uzun vadeli ABD Hazinesi bonolarının büyük sermayeli şirketlerdeki fiyatlandırmaları daha az cazip hale getireceğini belirtiyor. Boockvar, “Özellikle teknoloji sektöründe izlenen yüksek çarpanların gerekçesi düşük faiz oranlarıydı” dedi.

Boockvar’ın enflasyon konusunda ilk uyarısı bu değil Borsa uzmanı haziran veya temmuz aylarında ekonomi yeniden açılmaya başladıkça ve daha etkili korona virüs tedavileri daha fazla kullanılabilir hale geldikçe enflasyon konusunda endişelenmeye başladı.

Buna karşın borsa uzmanının enflasyon uyarısı yüksek bono verimlerinin oluşmasıyla birlikte daha yüksek sesli çıkmaya başladı. Boockvar, etkili bir aşının bulunması olasılığının ve ikinci bir korona virüs yardım paketinin nihai maliyetlerinin enflasyon riskini arttırmasını bekliyor.

Biden zaferi borsaları destekleyecek

 

Borsaya yeni girenler için yatırım kılavuzu

 

İkinci dalgada borsaları küçük şirketlerin çöküşü kurtardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)