E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden zaferi borsaları destekleyecek---

Biden zaferi borsaları destekleyecek

Biden zaferi borsaları destekleyecek
07 Ekim 2020 - 18:04 borsagundem.com

ABD’de başkanlık seçimlerine bir ay kala borsaların Biden’ın başkanlığı kazanmasına ilişkin önyargısı kırılmış gibi görülüyor. Yatırımcılar Biden’ın tartışmasız bir zaferinde ekonomiye olan güveni arttırarak borsaları destekleyeceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Joe Biden’ın başkanlığı fikrine ısınıyorken, analistler ve fon yöneticileri önümüzdeki ay yapılacak ABD seçimlerinde Demokratların geniş çaplı bir zaferinin ekonomik büyüme dönemini önemli bir şekilde hızlandırabileceğini söylüyorlar.

Anketler şu anda Demokrat aday Biden'ın ABD Başkanı Donald Trump'a karşı avantajlı olduğunu, görevdeki rakibinin yaklaşık yüzde 8 puan önünde olduğunu gösteriyor. Financial News’in haberine göre bu değişim Trump’ın Biden’a karşı gösterdiği başarısız televizyon tartışması performansı ve korona virüse yakalanması nedeniyle gerçekleşiyor.

Habere göre yatırımcılar Başkan Trump'ın federal yardım konusunda iki partili korona virüs yardım görüşmelerine en azından 3 Kasım'daki seçimlere kadar iptal etmesinin yanında ayrıca tartışmalı bir seçimin gerçekleşmesi olasılığını da değerlendiriyor.

Yatırım şirketi Janus Henderson Investors'un Çoklu Varlıklar Birimi Başkanı Paul O'Connor, "Bir hafta içinde piyasalar Demokratların zaferi sürecinde gerçekleşecek olan ticarete güvenlerini çok daha fazla artırdı. Piyasalar seçimlerde Demokratların güçlü bir galibiyet çıkaracağını düşünmeye başladı ve Biden’ın vergi politikalarının olumsuz yönlerine ilişkin beklentiler ılımlılaşıyor" dedi.

Goldman Sachs analistlerinin 5 Ekim'de kaleme aldığı bir notta, Biden'ın zaferinin en az 2 trilyon dolar değerindeki mali teşvik paketi olasılığını "keskin bir şekilde" artıracağı belirtildi. Goldman, Demokratların Amerikan Senatosu'nun kontrolünü geri kazanmasının ekonomik büyümede de bir artışa yol açacağını bildirdi. ABD bankası Senato’nun kazanılması durumunda Biden'a altyapı, sağlık, iklim ve eğitim harcamalarının artırılması da dahil olmak üzere mevzuatı geçirmesi için daha fazla alan sağlayacağını söyledi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Brooks Macdonald'ın Yatırım Stratejisti Matthew Cady, piyasaların daha önceki dönemde Trump'ın yeniden seçilmesini tercih ettiğini, bunun daha fazla sürekliliğe ve mevcut başkanın daha "piyasa dostu" politikalarına yol açacağını söylemişti. Ancak stratejistin bu görüşünü değiştirdiği anlaşılıyor.

Cady, “Mantık şu ki net bir galibiyet karşısında Trump’ın yasal yollara başvurması çok zor. Ayrıca bu durum ciddi bir mali politikanın açıklanmasına da izin verebilir” ifadelerine yer verdi.

Biden kurumlar vergisinde %21'den %28'e bir artış planlamasına rağmen, Goldman Demokratların zaferinin büyük olasılıkla "ABD'nin mali politikasının önemli ölçüde kolaylaşacağına, ticarette gerginlik riskinin azalmasına ve daha sağlam bir küresel büyüme görünümüne" yol açacağını belirtiyor.

Küresel varlık danışmanlığı firması Schroders'in Küresel Stratejisti Sean Markowicz, yatırımcıların Biden galibiyetini piyasalar için kesinlikle kötü olacağını düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Markowicz, "Önceki araştırmalarımız, Demokrat ve Cumhuriyetçi başkanlar altında uzun vadeli ABD hisse senedi getirileri arasındaki farkın neredeyse sıfır olduğunu ortaya çıkardı. Başkanlar bir uzay boşluğu içinde faaliyet göstermiyorlar ve piyasaları etkileyebilecek pek çok başka faktör de vardır" dedi.

O'Connor, ABD seçimlerinde Biden'ın Trump’ı süpürmesine yönelik ivmenin sürekli olarak arttığını belirterek, Demokrat başkan adayının daha az piyasa dostu politikalarından bazılarını kovid salgını nedeniyle yumuşatılabileceğini de sözlerine ekledi.

O'Connor, "Biden politikalarını ekonominin kovid açıklarını tanıyacak şekilde yeniden kalibre ederse, vergilendirme tarafında daha az şey yapacağını varsaymak mantıklı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanına göre, yatırımcılar ekonomiyi daha büyük şoklardan daha fazla koruyacak yumuşatıcı mali tedbirlerin daha büyük bir rol oynaması gerektiğini bekliyor. O’Connor merkez bankalarının cephanelerinin büyük bir kısmını kullandığını ve çok az piyasa aracı kaldığını da sözlerine ekliyor.

O'Connor, "Bu seçime baktıklarında, yatırımcıların soracağı başlıca soru, son derece kararlı bir mali politika uygulayabilecek bir hükümet bulabilip bulamayacaklarıdır. Piyasalar her iki tarafın da kesin bir zaferini memnuniyetle karşılayacak, ancak bölünmüş bir kongre ve gücü olmayan bir başkan daha da sorunlu olacaktır." dedi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Royal London Asset Management Çoklu Varlıklar Başkanı Trevor Greetham da bu görüşü yineyerek "Çoğu insan, Trump'ın vergi indirimine daha yatkın olması nedeniyle, Trump zaferinin hisse senetleri için en iyisi olacağını düşünüyor. Ancak biz pandeminin hükümet maliyesinde bıraktığı hasarlar nedeniyle bunun mümkün olacağından şüpheliyiz. Yatırımcılarsa neredeyse kesin bir şekilde daha az düzensiz bir politika tarzı olacağını yansıtmak için ABD yıllık bilançosuna daha fazla bir değer koymak için istekli olabilir" ifadelerini kullandı.

Yatırım uzmanları Biden zaferi için felaket diyordu

Biden'ın galibiyetiyle ilgili boğa piyasası yatırım duyarlılığı, bazı yatırımcıların Trump'ın yeniden seçilmesinin piyasalar için daha elverişli olacağını öne sürmesi sonrasında geldi.

Yatırım danışmanlığı firması Natixis Investment Management tarafından yapılan yakın tarihli bir ankette, Biden'ın kazanması ekonomi için en iyi ihtimal olarak görülse de Trump'ın zaferinin hisse senetleri için daha iyi olacağını ortaya kondu.

Ankete katılan 36 kıdemli ekonomist, stratejist ve fon yöneticisinin yarısından fazlası Daha düşük kurumlar vergisi ve Donald Trump’ın iş dünyası ile ilişkilisine yönelik algının oluşturduğu umutlar göz önüne alındığında, Trump'ın yeniden seçilmesinin hisse senetleri için daha iyi olacağına inanıyor.

Gelişmekte olan piyasalarda uzmanlaşan Kıdemli Yatırımcı Mark Mobius ise geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte Biden’ın zaferini “felaket” olacağı konusunda uyardı.

İkinci dalgada borsaları küçük şirketlerin çöküşü kurtardı

 

Borsaya yeni girenler için yatırım kılavuzu

 

Trump’ın teşvik paketinden vazgeçmesi ABD’lileri evsiz bırakacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tutarsız belirsiz08 Ekim 2020 08:09

    Trump'ın sevmediğim bir yönü var; piyasayı dalgalandıran birbirine ters açıklamalar yapıyor.

  • Nedim08 Ekim 2020 07:48

    Amerikan halkı he şeyin  farkında; medya  baskısına rağmen  Trump ın seçileceğini  düşünüyorum!  Yoksa bu hedofil sapık Dünyanın başına bela olacaktır.  

  • mehmet07 Ekim 2020 22:38

    biden iktidara gelir diye ne korkarsınız...?  trump nr demişti hatırlayın: "Biden, Erdoğan ile başa çıkabilecek zihinsel kapasitede değil. " bu durumda biden iktidara gelirse onu Reis bey harBiden duman eder..

  • Sıkıntı07 Ekim 2020 22:21

    Biden göreve gelirse Türkiye için çok sancılı günler başlayabilir. Sırf Erdoğanı devirmek için ülke içindeki muhalefet partilerini kullanıp ve özellikle şuan kolkola olan CHP-HDP partileriyle işbirliği yaparak ülkeyi bölmesi çok daha kolaylaşacaktr. Suriye gibi olacağımız günler yakın gibi duruyor.

  • Veli07 Ekim 2020 22:11

    Açık ara önde giden biden bizimkileri hoplatır yazık oluyor bu millete.,

  • Oksenis Karert07 Ekim 2020 21:07

    Biden iktidara geleceği kesin.Dow endeksi 55 000 olacaktır.

  • Düzenbaz07 Ekim 2020 19:30

    Yalan Trup bundan bin kat iyidir seçilmesin bu zerzevat.

  • Atakan07 Ekim 2020 19:11

    Trump kazanırsa bizim için iyi olur biden tam sistem adamı bizi yorar

  • Hasan07 Ekim 2020 18:57

    Kanki trump kaybederse vay ki vay halimize...

  • Vatandaş07 Ekim 2020 18:56

    Biden abd borsalarına iyi gelebilir ama bizi iyi etkilemeyeceği kesin, adamın s400 ve ayosofya açıklamalarını görüyoruz, üstelik erdoğanıda hiç sevmiyor!